Podcast 103 - Sales met een twist, Remi en Naomi
06 december 2023 
2 min. leestijd

Podcast 103 - Sales met een twist, Remi en Naomi

Vandaag duiken we dieper in het onderwerp sales. We hebben eerder gesproken over hoe sales vaak als een vies woord wordt beschouwd en hoe het belangrijk is om de juiste mindset te hebben. Laten we nu verder gaan met de waarde van een goed plan en hoe je sales kunt benaderen als het helpen van anderen.

Ontdek het geheim van succesvolle sales:

  • 📈 Een goed plan en realistische prognoses.
  • 🤝 De kracht van helpen en sterke relaties.
  • 🗣️ Echte gesprekken met potentiële klanten.
  • 💰 Zelfverzekerde prijszetting zonder uitleg.
  • 🎮 Sales als een leuk spel.
  • 🔄 Groeien dankzij waardevolle feedback.

Luister nu voor meer tips! 🔊 Klik hier voor de aflevering ✨🚀 #SalesMetEenTwist #DeOndernemenPodcast

Het Belang van Een Goed Plan

Een goed plan is essentieel als je succesvol wilt zijn in sales. Het begint met het begrijpen van de cijfers en het maken van realistische prognoses. Hierdoor kun je je marketingstrategie aanpassen en effectiever leads genereren. Het is cruciaal om te weten hoeveel leads je nodig hebt om je verkoopdoelen te bereiken.

De Intentie Achter Je Acties

Naast een goed plan is de intentie achter je acties van groot belang. In plaats van sales te zien als puur verkopen, kun je het benaderen als het helpen van mensen. Door waarde toe te voegen en anderen te ondersteunen, bouw je sterke relaties op en creëer je vertrouwen.

Verzoeken in Plaats van Sales

Een interessante verschuiving in perspectief is om te denken aan "verzoeken" in plaats van "sales". Door verzoeken te doen voor samenwerkingen, gesprekken en hulp, verander je de dynamiek van het gesprek. Het gaat niet meer alleen om verkopen, maar om het bieden van oplossingen en ondersteuning.

Het Constant Doen van Verzoeken

Door consistent verzoeken te doen, blijf je in beweging en creëer je voortdurend nieuwe kansen. Het draait niet alleen om het eindresultaat, maar om de dagelijkse acties en de intentie om anderen te helpen. Dit perspectief kan sales veel positiever en bevredigender maken.

De Kracht van Acties en Intentie

Uiteindelijk draait alles om de kracht van je acties en intentie. Als je dagelijks de juiste acties onderneemt met de intentie om anderen te helpen, bouw je niet alleen aan je bedrijf, maar ook aan waardevolle relaties. Het resultaat zal volgen als een natuurlijke uitkomst van deze inspanningen. Het gaat niet alleen om het einddoel, maar ook om de reis en de impact die je hebt op anderen.

De kracht van helpen

In deze aflevering bespreken we de kracht van helpen in sales en hoe dit een verschil kan maken in je benadering van potentiële klanten. We duiken in het idee van behoeftebepaling bij de ander en hoe dit kan leiden tot succesvolle verkoopgesprekken.

Het belang van echte gesprekken

Een van de belangrijkste aspecten van succesvolle sales is het voeren van echte gesprekken met potentiële klanten. We bespreken hoe het vermijden van deze gesprekken een belemmering kan zijn voor groei en hoe je deze uitdaging kunt overwinnen.

Het juiste perspectief op prijszetting

Het bepalen van de juiste prijs voor je product of dienst is essentieel voor succes in sales. We onderzoeken waarom het cruciaal is om zelfverzekerd te zijn in je prijszetting en waarom je geen redenen of onderbouwingen moet geven voor je prijs.

Het spel van sales

Sales kan als een spel worden gezien, en het resultaat komt vanzelf als je het spel leuk maakt. We praten over het belang van consistentie in sales en hoe het dagelijks bezig zijn met verzoeken doen je vaardigheden kan verbeteren en je kansen kan vergroten.

Feedback en groei

Tot slot benadrukken we het belang van feedback in de saleswereld. Het is essentieel om jezelf voortdurend te evalueren, je verhalen te verbeteren en te leren waar kansen liggen om je resultaten te maximaliseren.

Wil je meer leren over sales en hoe je jouw vaardigheden kunt verbeteren?

Vraag hier toegang tot de Gratis Sneaker Class en ontvang ondersteuning die we aanbieden binnen ons besloten platform. Je kunt deelnemen aan Sneaker Support en ontdekken hoe we je verder kunnen helpen op jouw salesreis. Het is allemaal aan jou om te beslissen en actie te ondernemen voor je eigen groei en succes.

Bedankt voor het lezen/luisteren en tot de volgende podcast!

Reactie plaatsen