Podcast 100 - De Kracht van Redelijkheid en Onredelijkheid in Succes, Remi Brouns
25 oktober 2023 
4 min. leestijd

Podcast 100 - De Kracht van Redelijkheid en Onredelijkheid in Succes, Remi Brouns

Een inspirerende aflevering waarin we dieper duiken in de cruciale rol van redelijkheid en onredelijkheid bij het najagen van succes.

Leer hoe het vermogen om onredelijk tegenover jezelf te zijn soms het verschil kan maken tussen dromen en daadwerkelijk bereiken.

  • Redelijkheid vs. Onredelijkheid 🤔: Waarom succes vaak geboren wordt uit onredelijkheid, niet redelijkheid.
  • Onredelijkheid in Actie 🚀: Hoe onredelijk zijn in je acties je helpt om je doelen te bereiken, zelfs als het opoffering vergt.
  • Cijfers Liegen Niet 🔢: Waarom cijfers de hoeksteen van succes vormen en niet genegeerd mogen worden.
  • Verantwoordelijkheid Nemen 🙌: Het cruciale belang van verantwoordelijkheid nemen, zelfs in uitdagende tijden.
  • Jubileum Aanbieding: Gratis Coachcall 📞: Ter ere van onze 100e aflevering bieden we gratis coachcalls aan voor de eerste vijf mensen die reageren.

Luister naar het volledige gesprek voor diepgaande inzichten en blijf ondernemen met passie en vastberadenheid! 🚀


Redelijkheid in Winnen

Vaak stellen we onszelf tevreden met een redelijke benadering van onze doelen. We passen ons aan aan excuses en omstandigheden die ons ervan weerhouden om volledig toegewijd te zijn aan wat we willen bereiken. Maar laten we eerlijk zijn, succes komt zelden voort uit redelijkheid.

Sport als Metafoor

Laten we dit vergelijken met sport. Als je jezelf vertelt dat je vandaag slechts 5 kilometer gaat rennen in plaats van de geplande 10 kilometer omdat je je niet helemaal fit voelt, ben je redelijk tegenover jezelf. Je vermindert je eigen daadkracht. Wat je eigenlijk zou moeten doen, is onredelijk zijn tegenover jezelf en vasthouden aan je oorspronkelijke doel van 10 kilometer, zelfs als het moeilijk is. Dit geldt voor veel aspecten van het leven.

Onredelijkheid in Actie

Ik heb zelf geleerd om onredelijk te zijn in mijn streven naar succes. Soms betekent dit dat ik minder slaap krijg of andere opofferingen moet doen, maar het stelt me in staat om mijn doelen te bereiken. We moeten niet toestaan dat redelijkheid ons weerhoudt van wat we echt willen.

Tandpastatubestrategie

Een belangrijk concept is wat ik noem de "tandpastatubestrategie." Net zoals je het laatste beetje tandpasta uit een tube kunt persen, kunnen we het maximale uit onze tijd en inspanning halen. Als je aan het einde van de dag nog een uur hebt, vraag jezelf dan af wat je nog kunt bereiken in dat uur in plaats van redelijk te zijn en het te verspillen.

Locatie A vs. Locatie B

We stellen doelen voor onszelf en proberen van locatie A naar locatie B te komen. Maar voordat we dat kunnen doen, moeten we begrijpen waar we ons momenteel bevinden, onze baseline. Als we onszelf niet kunnen lokaliseren, is het moeilijk om te navigeren naar waar we willen zijn.

Herprogrammeren van de Mindset

We moeten onze mindset herprogrammeren en stoppen met excuses te maken. Succes is niet voorbehouden aan een selecte groep mensen. Iedereen kan verandering bewerkstelligen door onredelijk te zijn tegenover zichzelf en te geloven dat ze kunnen slagen.

De Uitdaging van Coaches

Als coaches staan we vaak voor de uitdaging om mensen te overtuigen hun excuses opzij te zetten en actie te ondernemen. Soms moeten we directer zijn en hen confronteren met de realiteit van hun situatie. Misschien moeten we nog harder werken om degenen te bereiken die zichzelf tegenhouden.

Cijfers Liegen Niet

Ondernemers hebben vaak grootse dromen en ambitieuze doelen, maar wanneer het aankomt op het omzetten van die dromen in concrete actie, ontstaat er vaak aarzeling. Het eerste geheim dat ik met je wil delen, is dat cijfers nooit liegen. Ze vormen het fundament van je onderneming en bieden inzicht in de haalbaarheid van je plannen. In dit deel van de aflevering bespreken we waarom cijfers zo belangrijk zijn en waarom ze niet mogen worden genegeerd.

Bepaal Je Doelen en Kosten

Het begint allemaal met het stellen van duidelijke doelen. Hoeveel wil je verdienen? Wat zijn je kosten? Door concrete doelen te definiëren, krijg je een helder beeld van waar je naartoe wilt. Samen maken we een gedegen financiële planning om te bepalen wat haalbaar is voor jou en je bedrijf. Dit is een essentiële stap op weg naar succes.

De Uren En Het Uurtarief

Het draait niet alleen om het aantal uren dat je wilt werken, maar ook om je uurtarief. We rekenen samen uit wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Door te begrijpen hoeveel je per uur moet verdienen, kun je realistische tarieven vaststellen en je inspanningen effectiever richten.

Waarom Lopen Ondernemers Vast?

Vaak merk ik dat ondernemers vastlopen omdat ze de eenvoud van de berekening niet zien. In dit deel van de aflevering onderzoeken we waarom ondernemers excuses maken en waarom deze excuses niet helpen. Het is tijd om de eenvoudige waarheid te omarmen: financieel succes begint met een helder plan en realistische cijfers.

Verantwoordelijkheid Nemen

Het is cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen succes. Zelfs in moeilijke tijden, zoals ik persoonlijk heb ervaren, moeten we onze verplichtingen nakomen en onze doelen blijven nastreven. We delen verhalen over doorzettingsvermogen en het overwinnen van obstakels. Ontdek hoe het nemen van verantwoordelijkheid je op de juiste weg naar succes houdt.

Niet Altijd Levelen

Soms is het niet nodig om op hetzelfde niveau te zitten als anderen. In dit deel van de aflevering bespreken we waarom het belangrijk is om te vragen naar de verwachtingen en behoeften van je klanten. Door je klanten te begrijpen, kun je hen beter van dienst zijn en hun specifieke behoeften aanpakken. Het is tijd om te stoppen met 'levelen' en te beginnen met luisteren.

Duidelijke Afspraken

Duidelijkheid is essentieel in elke zakelijke relatie. We bespreken het belang van het maken van concrete afspraken en het stellen van verwachtingen, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Heldere communicatie is de sleutel tot succesvol ondernemen.

Wanneer Trek Je De Grens?

Als mensen herhaaldelijk afspraken niet nakomen, is het belangrijk om grenzen te stellen en te bepalen wanneer het tijd is om verder te gaan. In dit deel van de aflevering delen we strategieën voor het omgaan met klanten of partners die hun verplichtingen niet nakomen. Het is tijd om je waarde te erkennen en te handelen naar wat het beste is voor jou en je bedrijf.

Jubileum Aanbieding: Gratis Coachcall

Ter ere van onze 100e aflevering bieden we de eerste vijf luisteraars een gratis coachcall van een uur aan. Als je serieus bent over het veranderen van je toekomst en wilt samenwerken aan je succes, stuur dan een bericht naar mailto:info@ondernemenOpSneakers.nl met vermelding van 'Aflevering 100'. Kies tussen een coachcall met Remy of mijzelf, afhankelijk van je behoeften. We staan klaar om je te helpen je doelen te bereiken.

Afsluiting

Bedankt voor het luisteren naar deze speciale jubileumaflevering van Ondernemen op Sneakers! Geniet van je dag en blijf ondernemen met passie en vastberadenheid. We kijken uit naar de volgende 100 afleveringen, waarin we samen met jou blijven bouwen aan een succesvolle toekomst.

Reactie plaatsen