Podcast 94 - De perfecte voorbereiding voor jouw trainers carrière, Marco Nijland
02 augustus 2023 
5 min. leestijd

Podcast 94 - De perfecte voorbereiding voor jouw trainers carrière, Marco Nijland

 • Sta je op het punt om je te starten met een trainersopleiding? 
 • Twijfel je of de fitnessindustrie jouw carrière pad is?  
 • Is het voor jou nog onduidelijk op welke manier jij mensen kan en wilt coachen en begeleiden?

Dan is deze aflevering perfect voor jou!

Marco heeft 25 jaar coach ervaring, geeft opleidingen aan (personal) trainers en coaches en heeft als ervaren ondernemer in deze branche een tof initiatief opgezet. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Waarom Marco als trainer/coach is begonnen
 • De onlogische stap die vaak wordt gemaakt, de switch van gepassioneerd (personal)trainer naar fitness- of club manager
 • Een kleine greep uit de opleidingen van Start2Move
 • De oplossing om uitval bij opleidingen te minimaliseren
 • Hoe jij jezelf kunt voorbereiden op het ondernemerschap als personal trainer/coach

In de wereld van ondernemen zijn er talloze uitdagingen en obstakels die zich kunnen voordoen. Maar wat gebeurt er wanneer je deze uitdagingen overwint en oplossingen vindt? Het antwoord is simpel: je deelt je kennis. Dit is precies wat wij met dit platform willen doen. Het delen van oplossingen en ervaringen kan andere mensen helpen en inspireren.

De Kern van de Aflevering: Oplossingen Delen

Deze podcastaflevering draait om het delen van oplossingen en de waarde van dit principe. Of je nu net begint met personal training, overweegt om personal trainer te worden, of al een gevestigde carrière hebt in de fitnessbranche, deze aflevering biedt waardevolle inzichten. Gast Marco, een doorgewinterde fitnessprofessional met 25 jaar ervaring, deelt zijn kennis en ervaringen in de fitnessbranche.

Van Fitness Trainer tot Coach en Manager: De Carrière van Marco

Marco begon zijn reis als fitness trainer, waarbij hij zijn passie voor beweging en gezondheid volgde. Maar al snel maakte hij de overstap naar managementposities binnen de fitnessbranche. Deze verschuiving bood hem de kans om zijn kennis en vaardigheden op een ander niveau toe te passen. Hij merkte echter dat zijn ware passie nog steeds lag bij het trainen en begeleiden van mensen.

Het Belang van Coachend Leiderschap

Het gesprek tussen Naomi en Marco werpt licht op het verschil tussen management en leiderschap. Marco benadrukt het belang van coachend leiderschap, waarbij leiders niet alleen de richting aangeven, maar ook individuen binnen het team coachen. Deze benadering creëert een sterke band tussen de leider en zijn team en bevordert individuele groei.

Bewegen als Basis: De Kracht van Fundamentele Principe

Een van de cruciale punten die Marco bespreekt, is het belang van bewegen als fundamenteel principe voor een gezond leven. Hij benadrukt dat bewegen de basis is waarop alle fitness- en gezondheidsdoelen moeten worden gebouwd. Het bewust worden van je dagelijkse bewegingspatroon kan een grote impact hebben op je welzijn.

De Overgang naar Online Training: Een Tijdelijk Avontuur

Tijdens de COVID-19-pandemie schakelde Marco tijdelijk over naar online training om meer mensen te bereiken. Hoewel dit een effectieve manier was om kennis te delen, ontdekte hij al snel dat hij het directe contact en de interactie met mensen miste. Dit benadrukt het belang van menselijke verbinding, zelfs in een wereld die steeds meer digitaliseert.

Start2Move: Toegang tot Voortdurend Leren

Marco is betrokken bij Start2Move, een toonaangevend opleidingsinstituut in Nederland voor fitness- en leefstijlopleidingen. Hij bespreekt hoe gecertificeerde coaches die bij LIJFSTIJL Coaches zijn aangesloten toegang hebben tot de Life Long Learning Academy. Dit geeft hen de kans om hun kennis voortdurend uit te breiden en te blijven groeien.

De Oorsprong van Marco's Passie: Mensen Helpen

Tot slot onthult Marco de oorsprong van zijn passie voor training en coaching. Het begon allemaal als een verlangen om fysiek sterker te worden, maar groeide al snel uit tot een diep verlangen om anderen te helpen. Hij benadrukt dat het coachen van mensen en het zien van hun transformatie het meest bevredigende aspect van zijn werk is.

Deze boeiende podcastaflevering is slechts het begin van het gesprek. De reis van Marco in de wereld van fitness, coaching en leiderschap is er een die blijft evolueren. Dus, zoals Marco ons heeft geleerd, is het belangrijk om altijd op zoek te blijven naar oplossingen, te blijven leren en je passie te volgen, want je weet nooit welke inspiratievolle verhalen en inzichten er in de toekomst zullen komen. Blijf luisteren, blijf leren en blijf groeien.


Kunnen mensen zich al aanmelden voor die dag in november? Of waar kunnen ze informatie vinden hierover als ze dit luisteren?

 • Instagram
 • Facebook
 • Linked-In
 • podcast Marco: Fitnesshub050

  In de loop van de tijd, komt er uiteraard een website online

  Als mensen nu denken... Ja, oké, ik wil daar eigenlijk bij zijn. Maar dat gaat nog eventjes duren. Wat zou jij aanraden aan de mensen in die tussenperiode?

  Wat kunnen ze al doen, zelf, voordat jij die dag gaat lanceren en dan die tien weken?

  Eh, ja, ik zou zeggen luister podcast, straight-line leadership, daar heb ik zoveel uitgehaald. Begin gewoon bij aflevering 1.

Vandaag hebben we een boeiend gesprek gehad met Marco, een gedreven ondernemer, en willen we enkele hoogtepunten delen over zijn initiatieven en visie op het bouwen van een community voor trainers en coaches.

Een Community Voor Trainers en Coaches

Marco opent het gesprek met een prangende kwestie: het gebrek aan een centrale ontmoetingsplaats voor trainers en coaches op sociale media. Met zoveel mensen actief op verschillende platforms, is er behoefte aan een effectievere manier om elkaar te vinden en te helpen.

Boards en Categorieën

Marco heeft de oplossing gevonden door boards en categorieën te creëren. Als je vragen hebt over sales of marketing, ga je gewoon naar het juiste bord en stel je daar je vraag. De kracht zit hem in de gedeelde kennis: vaak zijn je vragen al eerder beantwoord, en die kans zal alleen maar groter worden naarmate de community groeit.

Zoeken op Bepaalde Topics

Een andere handige functie is de zoekfunctie. Je kunt gericht zoeken naar specifieke onderwerpen, zodat je snel de informatie vindt die je nodig hebt.

E-Learning Systeem en Podcasts

De community biedt ook een e-learning systeem waar je toegang hebt tot een schat aan opnames, waaronder podcasts, ingedeeld in verschillende categorieën. Dit maakt leren en groeien toegankelijk en gestructureerd.

Interactie met Collega Ondernemers

In deze community vind je alleen professionals, coaches en trainers. Dus als je met een uitdaging zit, weet je dat je je vraag kunt stellen aan gelijkgestemden. Iedereen is welkom om te reageren en elkaar te helpen.

Afgeschermd van Afleidingen

Een belangrijk voordeel is dat de community vrij is van afleidingen en vervelende reclames, wat een gestroomlijnde ervaring biedt.

De Kracht van Communities

Marco benadrukt het belang van communities, waar je direct antwoorden op je vragen kunt krijgen zonder de afleiding van reguliere sociale media. Hij vergelijkt het met zijn eigen ervaring van lidmaatschap in verschillende communities gericht op zijn specifieke behoeften.

Toekomstige Podcasts en Ontwikkelingen

Tot slot, we kunnen verwachten dat Marco in de toekomst nog meer podcasts zal maken om de ontwikkeling van deze community te volgen. Het delen van kennis en groeien als ondernemers staan centraal in zijn visie.

Thanks Marco!

We willen Marco bedanken voor zijn waardevolle tijd en inzichten. Als luisteraars en lezers, moedigen we jullie aan om een gratis account aan te maken en Marco te volgen. Laten we samen bouwen aan deze boeiende community voor trainers en coaches. Maak er een mooie dag van, en we kijken uit naar de volgende aflevering!

Je bent van harte welkom op ons besloten platform

Vergeet uiteraard niet een gratis account te maken via deze link. En dan zien we je graag bij het Accountability Board. Je kan Marco daar trouwens ook een berichtje sturen.

Njoya day!

Reactie plaatsen