Podcast 69 - De toegevoegde waarde van PMA coaching als Personal Trainer zijnde, Immelie Frenken
10 augustus 2022 
3 min. leestijd

Podcast 69 - De toegevoegde waarde van PMA coaching als Personal Trainer zijnde, Immelie Frenken

In deze podcast is Immelie Frenken te gast. Immelie is ambitieus en gaat net een stapje verder dan andere coaches. Ze heeft bewust gekozen voor de combinatie Personal Trainer, de PMA - Methode en orthomoleculaire voedingsleer.

Uitgestelde start

Immelie is voor Corona gestart als ondernemer. Ze had eerder willen beginnen, maar een belemmerde overtuiging hield haar tegen. Door meerdere coach sessies kwam ze erachter dat een onverwerkt kind trauma had welke nog steeds van invloed was. PMA - coaching heeft ervoor gezorgd dat ze de drempels kon verlagen en de uitdaging aan durfde.

Voor Naomi is dit herkenbaar. Het is fijn als iemand van een afstandje naar je kijkt en je een spiegel voorhoudt. Kijken naar het onverwerkte verleden en oude patronen, kunnen je veel inzicht geven.

Methodiek

Immelie kwam bij een coach terecht gespecialiseerd in PMA (progressive mental alignment), daarbij wordt gekeken naar triggers uit het verleden. Een sessie is ook online mogelijk en duurt ongeveer 2 uur.

Je kan last hebben van een gebeurtenis van kort geleden, maar ook van lang geleden. De coach verzamelt informatie en onderzoekt welk gevoel daarbij komt. Door een bepaalde vraag methodiek zoekt de coach het pijnpunt op. Zodra je dit gevoel ervaart merk je weerstand bij jezelf, je gaat naar de pijn toe. Waarna je het kan her coderen. Je leert jezelf beter begrijpen en de spanning valt van je af. Na enkele weken heb je dan weer de volgende sessie.

Zintuigen

Je zintuigen gebruik je 24/7 zonder dat je je daar bewust van bent. Je krijgt ongevraagd informatie binnen. Dat komt ook via geluiden om je heen, radio, vogels, je voelt de temperatuur, of je hebt een bepaalde smaak in je mond. Deze informatie wordt continu door je zintuigen waargenomen. Als deze waarnemingen een overeenkomst hebben met iets uit het verleden, wat verkeerd is opgeslagen, kan het zijn dat jij tot op deze dag daar nog hartkloppingen van krijgt.

Voorbeeld: Mensen die schommelen met hun gewicht door emoties, die beginnen vaak erg gemotiveerd, na twee weken zien ze al resultaat op de weegschaal. Na nog eens 2 weken, merk je dat jouw klant niet zo happy is. Er is bijvoorbeeld iets gebeurt zakelijk of privé. Doordat ze zich rot voelen, gaan ze eten en zien ze geen resultaat op de weegschaal. Je vervalt in je patroon of je klant komt weer kilo’s aan. Door middel van PMA kan je deze patronen her coderen en creëer je resultaat op de lange termijn.

Zenuwen

Van sommige mensen krijg je gewoon de zenuwen. Maar is dat ook zo? Het gevoel dat jij bij bepaalde personen hebt kan uit het verleden komen. Immelie geeft in de podcast een goed voorbeeld, hoe zenuwen kunnen ontstaan en hoe deze PMA Methode kan helpen om beter met situaties om te gaan. Vervolgens zal je steeds minder last hebben van het gevoel dat je krijgt bij deze persoon. Dit kan erg fijn zijn als het bijvoorbeeld iemand is die je regelmatig ziet.

Immelie:  Zit jezelf niet in de weg bij dagelijkse dingen.

Zelfvertrouwen

Immelie heeft zelf vaak gedacht dat ze dom was, vanwege haar dyslexie. En had het idee dat ze niet mee kon komen met de rest van de klas, bijvoorbeeld met toetsen. Deze gedachtes hebben haar zelfvertrouwen in de weg gestaan en daardoor de keuze om te ondernemen uitgesteld. Immelie wil dingen goed doen, maar perfect bestaat niet zegt ze. Er komt van alles op je af als je gaat ondernemen, ga met de golven mee. Met drie PMA sessies had Immelie al een hoop bereikt. Ze was zo onder de indruk dat ze gelijk informeerde naar de opleiding.

✅ Ook interesse in de opleiding: Leer hoe je PMA succesvol kunt toepassen in je eigen praktijk - PMA Institute

PMA is nog niet zo bekend als NLP of EMDR. Een groot verschil is de manier waarop je naar de pijn toe gaat. Wil je weten wat de verschillen zijn, kijk dan hier boven vermelde website.

Heb jij ook een trigger die jou tegenhoudt in je ontwikkeling of onderneming, neem dan contact op met Immelie.

Naomi: Het gaat erom dat je de stap neemt om actief aan jezelf te werken met hulp van iemand anders. Ik denk dat dit hartstikke goed is, helemaal als coach zijnde. Als je zelf mensen coacht en begeleidt, waarom zou je dan ook niet de tijd, energie en het geld er voor jezelf in steken, des te meer kan je betekenen voor andere mensen.

Bij de trainingen zoek je ook altijd de weerstand op. Doe dit ook als je aan jezelf werkt, laat je coachen, durf het bespreekbaar te maken en te delen.

✅ Boekentip van Naomi dat aansluit op dit onderwerp: Atomic Habits

Immelie: Het is dapper als je jezelf laat coachen en ik kan het iedereen aanbevelen. Kies ervoor om je voor de lange termijn prettig voelen.

Luister de hele podcast om erachter te komen hoe Immelie deze techniek gebruikt in haar werk als personal trainer.

Wellicht is het ook iets voor jou.


Heb jij een vraag voor Immelie of wil je haar volgen:

LinkedIn: @immelie-frenken
Instagram: @luxlux_immelie
Facebook: @luxlux

Over twee weken hebben we weer een nieuwe aflevering!  

Wil jij sparren met collega ondernemers en wekelijks aan je bedrijf werken? Groei met ons mee!

Wil je weten wat wij voor jou als Personal Trainer/Coach kunnen betekenen?

Plan dan >>> via deze link een gesprek in

Heel veel luisterplezier en Njoya day!

Reactie plaatsen