De ultieme content mix
10 november 2021 
3 min. leestijd

De ultieme content mix

Je bent een bloedfanatieke (personal)trainer/coach en wilt het liefst zoveel mogelijk mensen begeleiden met jouw kennis en ervaring.

Maar hoe kun je potentiële klanten het best inspireren? En dan ook vooral op een manier dat niet heeeeel veel tijd en dus geld kost?

Dat online marketing een onderdeel van jouw marketing strategie zou moeten zijn, dat weten we inmiddels wel. Maar hoe ga je dit op een effectieve manier inzetten?

🎙 In deze podcast komt naar voren waarom wij voorstander zijn om content op verschillende manieren in te zetten en zogenaamd te hergebruiken.

🚀Om jou een vliegende start te geven, delen we ook de tools die wij gebruiken om deze content te creëren.

Dat scheelt jou weer uitzoekwerk 😉
Ook hebben de besproken manieren even voor je opgesomt ⤵️

Bespaar tijd door jouw content te recyclen!

Wanneer je gebruik maakt van video, kun je deze veelvuldig hergebruiken op je website:

  • landingspagina;
  • salespagina;
  • klanten review pagina etc

Wij gebruiken een >>> Phoenix website

Voor het maken van interviews / gesprekken met Fitness experts als gastsprekers, nemen wij de video's op met
>>> Riverside.fm

Het voordeel van deze tool is dat de video en audio sporen lokaal worden opgenomen en wanneer de internetverbinding zou kunnen haperen, dit niet terug te zien/horen is in de opnames. Daarnaast is de kwaliteitvan zowel de video als de audio, stukke beter dan andere tools.

Hiernaast kun je deze content natuurlijk op verschillende social media kanalen en mogelijk voor advertenties inzetten. Uiteraard zijn deze verschillende vormen perfect om te delen in je klanten mailing en/of kun je deze content inzetten in de mailing van jouw leads.

Maak video Snippets

Wanneer de video langer is en er meerdere “quotes” of ervaringen gedeeld worden. Dan kun je deze video knippen en delen op social media kanalen.

Wij gebruiken >>> I-movie >>>

Design visuals & video's

Visuals en gestylde video's kun je makkelijk maken in >>> Canva >>>
Toen een aantal jaren ik gewezen werd op deze tool, ging er een wereld voor ons open.

Schrijf artikelen

Heb je een video met een verhaal van een klant? Of heb je een uitleg van een workout, oefening of jouw werkwijze?

Dan is er een mogelijkheid om de tekst (gecreëerde ondertiteling) ook de exporteren als txt bestand. Je kunt dit als artikel plaatsen op je website en delen op social media kanalen.

Kleine notitie:
Zijn video's meer opgezet als een interview, dan zul je zien dat een: vraag - antwoord opzet, minder lekker leesbaar zijn. In dit geval kun je de geëxporteerde tekst samenvatten in een lekkere leesbare artikel.

We zijn hier nog mee aan het testen, maar zijn nu aan het experimenteren met: >>> Amber Script

Voor snel mobiel gebruik zoals in stories, zetten we >>> Mix Captions in

Maak gebruik van een Podcast (Audio only)

Wanneer je een video hebt, die prima geschikt zou zijn voor een podcast, dus audio only. Dan kun je de audio apart uploaden in jouw favoriete podcast app. Na een flinke zoektocht, mini cursussen, youtube video’s en artikelen te hebben bekeken, ben ik fan geworden van deze manier van produceren.

  • Het is laagdrempelig;
  • Het hoeft niet perfect te zijn voor publicatie;
  • Mensen hebben een en al oor voor jouw verhaal.

Belangrijk:
Waar je met een video meer impact kunt maken en mensen kunt raken, is het wel noodzakelijk om deze impact in de eerste paar minuten te maken.

Met een podcast heb je de luisteraar sneller voor je gewonnen, mits het verhaal goed is. Maar doordat het minder vluchtig is, mensen het vaak combineren met een wandeling of andere activiteiten, heb je meer tijd en zijn mensen een luisterend oor. Niet iedereen wilt in de spotlight staan, dus wellicht jij ook niet.

Wij maken gebruik van >>> Garageband
Het audiobestand importeren we in
>>> Soundcloud

Deze bestanden kun je delen op een website, via de mail etc. Wil je het fragment op podcast kanalen delen, dan heb je een betaald account nodig. Dit is een kwestie van instellen en de volgende fragmenten worden automatisch op alle podcast kanalen gepubliceerd.

Kortom, wanneer je video's maakt, kun je er heel veel mee doen. Sterker nog, dit kun je ook makkelijk uitbesteden aan iemand die creatief en geinteresseerd is in jouw kennis en kunde.

Doe je voordeel met deze ultieme content mix

Stop met consumeren en start met produceren! Jouw kennis mag de wereld in getrapt worden, vind je ook niet? Dus laat jezelf zien ⭐️

Loop je vast en wil je sparren over dit onderwerp?

Maak dan gebruik van de wekelijkse Sneaker Support in onze community.

Dinsdag 12.00 uur staat ons team, voor jou klaar om met je mee te denken en praktisch toepasbare oplossingen aan te reiken.

Ben je nog geen lid van onze community?

Stuur ons een berichtje voor meer info!

Presteren doe je niet alleen, winnen doe je samen!🎉

Njoya day en veel luisterplezier!

Reactie plaatsen