Podcast 98 - Durf jij de confrontatie aan te gaan en verantwoordelijkheid te nemen, Remi Brouns
27 september 2023 
5 min. leestijd

Podcast 98 - Durf jij de confrontatie aan te gaan en verantwoordelijkheid te nemen, Remi Brouns

Deze podcast aflevering biedt waardevolle inzichten over het belang van consistentie, verantwoordelijkheid en persoonlijke groei. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je je dagelijkse routines kunt verbeteren of hoe je door mentale blokkades kunt breken, is dit gesprek zeker het beluisteren waard.

Het gesprek eindigt met een discussie over de kracht van consistentie, focus en het stellen van prioriteiten. Of het nu gaat om opstaan om 6 uur 's ochtends of het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen, we benadrukken het belang van verantwoordelijkheid nemen en doelgericht acties blijven uitvoeren.

Wat ons betreft draait het ondernemerschap om de noodzaak van confrontatie, realisme en het nemen van verantwoordelijkheid. Als deze onderwerpen je raken of je bent gewoon nieuwsgierig naar meer, raad ik je ten zeerste aan om deze aflevering te beluisteren!

Note: De uitgeschreven tekst is een samenvatting  van het gesprek tussen Remi en mij, Naomi. Om de volledige inhoud en nuances te vatten, wordt aanbevolen om naar de volledige podcastaflevering te luisteren.

We zijn terug met een gloednieuwe aflevering van 'Ondernemen op Sneakers'! Terwijl we dichterbij aflevering 100 komen, spraken Remi en ik over een zeer actueel thema dat ons beiden na aan het hart ligt.

Een Nieuwe Aflevering, Dezelfde Passie

We merkten dat ondanks onze eerdere 92 afleveringen, het weer tijd werd voor een frisse aflevering. Waarom de lach? Onze podcastopnames zijn niet zonder hun eigen komische momenten, gekke gezichten en bewegingen - een lichte start die we altijd waarderen!

Het Onderwerp van Vandaag: Confrontatie & Verantwoordelijkheid

Durf jij de confrontatie aan te gaan en de verantwoording te nemen om een verandering te bewerkstelligen? Veel gesprekken onthullen verborgen waarheden. Vaak begint alles rooskleurig, maar dieper graven onthult de realiteit van mensen hun situaties.

De Financiële Realiteit van de Sportbranche

Uitdagingen in de sportbranche: Het lijkt misschien allemaal goed te gaan, maar wat houden coaches en trainers echt over aan het eind van de maand? Remi's ontnuchterende opmerking: Als je geld wilt verdienen, moet je misschien niet in de sportbranche ondernemen.

Observaties uit het Veld

Remi's ervaring als businesscoach: Veel in de sportbranche vermijden de realiteit en durven niet de confrontatie aan te gaan. De struisvogelpolitiek: Mensen steken hun kop in het zand in de hoop problemen te vermijden, maar onvermijdelijk worden ze erdoor getroffen.

De uitdagingen: Trainers en coaches hebben vaak geen duidelijk beeld van hun inkomsten en uitgaven, wat leidt tot financiële problemen.

Positiviteit als Zegen en Vloek

Mijn ervaringen met evenementenorganisatie: Altijd optimistisch, maar uiteindelijk was de financiële realiteit niet haalbaar. De neiging om alles in een positief licht te zien kan misleidend zijn. Hoewel het goed is om positief te zijn, is het ook essentieel om realistisch te zijn.

De Weg Vooruit

Investeer in jezelf en je bedrijf. Zelfs als de tijden financieel zwaar zijn, kan het investeren in coaching op de lange termijn vruchten afwerpen. Remi benadrukt dat als je al moeite hebt om rond te komen, het tijd is om je businessmodel opnieuw te evalueren en wellicht in coaching te investeren.

Investering en Terugverdienmogelijkheden

Remi benadrukte het belang van een slimme investering en de mogelijkheden om deze terug te verdienen. Hij legt uit dat bij het coachen van individuen, de prioriteit ligt bij het helpen van hen om hun investeringen in coaching zo snel mogelijk terug te verdienen. Een goed uitgedachte financiële strategie kan, zoals hij met een voorbeeld illustreerde, resulteren in significante financiële groei binnen een maand.

Financiën als Meetbare Factor

In de wereld van ondernemingen worden financiën vaak gezien als de 'zuurstof' die bedrijven nodig hebben om te overleven en te gedijen. Dit komt omdat financiën meetbaar zijn en ondernemers in staat stellen om de gezondheid en levensvatbaarheid van hun bedrijf te evalueren. Het op peil houden van de financiële gezondheid van een onderneming is cruciaal voor stabiliteit en groei.

De groeimindset

Voor Remi gaat ondernemen niet alleen over financiën, maar ook over mindset. Hij gelooft dat een groeimindset, de overtuiging dat capaciteiten kunnen worden ontwikkeld door hard werken, strategieën en input van anderen, cruciaal is voor succes. Zonder deze mindset kunnen financiële tegenslagen verlammend werken. Met de juiste mindset daarentegen, kunnen deze uitdagingen worden gezien als kansen om te leren en te groeien.

De Uitdaging van Dagelijkse Routine

Bij het beheren van onze dagelijkse taken, kan het vaak lastig zijn om een evenwicht te vinden. Of het nu gaat om elke dag een klein beetje te doen of om een hele taak in één keer af te ronden, het is belangrijk om niet vast te zitten in een "open loop". Deze loop kan ontstaan wanneer we net in een taak zijn gedoken en plotseling moeten stoppen voordat we hem kunnen voltooien.

Verschil tussen Taken

Volgens Remi is het belangrijk om taken op hun eigen waarde te beoordelen. Bijvoorbeeld, het opstarten van een nieuw project zoals "Mailbloops" vereist een andere aanpak dan dagelijkse verkoopactiviteiten. Waar sommige taken een langere toewijding vereisen, kan het nuttig zijn om andere taken elke dag consistent uit te voeren om een gewoonte te ontwikkelen.

Het Belang van Commitment

Een persoonlijke inzet en commitment aan iedereen die we ontmoeten is cruciaal. Of het nu gaat om coachingssessies of dagelijkse interacties, het tonen van 200% inzet kan een groot verschil maken. Remi benadrukt dat het niet alleen gaat om het aanbieden van diensten, maar ook om beschikbaar te zijn wanneer iemand ons het meest nodig heeft.

Het Navigeren van Financiën

Het is belangrijk om een duidelijk overzicht te hebben van onze financiën. Door eerlijk te zijn over inkomsten en uitgaven, kunnen we beter geïnformeerde beslissingen nemen over investeringen, zoals het inhuren van coaches. Naomi adviseert om je financiële situatie regelmatig te evalueren en onnodige uitgaven te verminderen.

Verantwoordelijkheid Nemen

Een kernonderwerp dat in dit gesprek naar voren kwam, was het nemen van verantwoordelijkheid. Vaak kunnen onzichtbare barrières, zoals angst voor succes of angst voor het oordeel van anderen, ons tegenhouden. Remi deelt een persoonlijke ervaring over een klant die worstelde met zijn angst voor succes en hoe het overwinnen van dergelijke barrières kan leiden tot persoonlijke en professionele groei.

Zelf de Expert Zijn

Als je mensen vraagt om te betalen voor jouw diensten, moet je de expertise hebben om die waarde te bieden. Dit betekent dat je verantwoordelijkheid neemt om jezelf continu bij te scholen. Het gaat niet alleen om het bezitten van basiskennis over bijvoorbeeld training, voeding en beweging, maar om een voortdurende drang om jezelf te ontwikkelen en bij te blijven met de nieuwste informatie.

Investeren in Jezelf en Educatie

Het is essentieel om te investeren in je eigen groei en educatie, niet alleen als persoon, maar ook in je professionele capaciteiten. Als je wilt groeien met je business en de volgende stappen wilt zetten, is dit een integraal onderdeel van het proces.

De Kracht van Coaching

Zowel Remi als ik benadrukken het belang van het hebben van een coach, ongeacht je expertise. Zoals Remi opmerkt: "Als jij mensen coacht, practice what you preach". Iedereen heeft een gids of mentor nodig om hen te helpen hun plafond te doorbreken.

Geen Oordeel, Alleen Begeleiding

Remi beschrijft zijn benadering van coaching als een zonder oordeel. Zijn doel is om individuen te begeleiden op hun pad en hen te helpen hun potentieel te realiseren. Hetzelfde geldt voor ons beiden - het is onze missie om anderen te helpen groeien.

Uitdaging aan Onze Luisteraars

Voor diegenen die zich geïnspireerd voelen of meer willen weten over hoe wij kunnen helpen, dagen we je uit om contact met ons op te nemen. We bieden de mogelijkheid om een gesprek in te plannen, waarin we diepgaand kunnen kijken naar waar je tegenaan loopt en hoe we kunnen assisteren. Onze expertise strekt zich uit van business coaching tot lifestyle coaching.

Bijna 100 afleveringen

Met bijna 100 afleveringen op onze teller, kijken we uit naar wat de toekomst brengt en hopen we dat jullie, onze luisteraars, met ons mee blijven groeien. Blijf luisteren, blijf leren, en aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt op je reis.

Stap in de Wereld van Ondernemen Sneakers! 🎉👟

Heb je een passie voor het coachen en begeleiden van mensen?
Wil je deel uitmaken van een dynamische community? 

Creëer nu je GRATIS account en sluit je aan bij onze exclusieve Sneaker Support sessie! Mis deze kans niet om tips te delen, vragen te stellen en te netwerken met gelijkgestemde sneaker-liefhebbers. Waar wacht je nog op? Voel de vibe en sluit je vandaag nog aan! ✨

Maak mijn gratis account aan!

Reactie plaatsen