Podcast 101 - Een flinke transformatie in het product aanbod, Kenny Wyffels
08 november 2023 
5 min. leestijd

Podcast 101 - Een flinke transformatie in het product aanbod, Kenny Wyffels

🎙️ Ontdek het inspirerende verhaal van Kenny Wyffels in onze nieuwste podcastaflevering!

Van een achtergrond in fysiotherapie tot een revolutionaire benadering van fitness - Kenny deelt zijn reis als ondernemer in de fitnesswereld:

  • 🏋️‍♂️ Introductie van Virtuagym en Pixformance met virtuele schermen voor live feedback.
  • 👥 Klantopvolging en gepersonaliseerde trainingsprogramma's.
  • 💪 Voordelen van virtuele begeleiding en het Pixformance-systeem.
  • 📈 Groei, schaalbaarheid en toegankelijkheid van zijn fitnessconcept.
  • 📆 Effectief inchecken en klantopvolging voor motivatie.
  • 🚀 Toekomstplannen en stapsgewijze implementatie van nieuwe programma's.

Luister naar Kenny's strategieën voor bedrijfsontwikkeling, teamopbouw en het verbeteren van klantbetrokkenheid. Hij onthult ook zijn toekomstplannen voor het uitbreiden van diensten en het aanpakken van klantbehoeften. 🌟

Fysiotherapie tot Fitness Visionair: De Start van Kenny's Reis

Kenny Wyffels begon zijn opmerkelijke reis in de fitnesswereld met een studie fysiotherapie. Hij omarmde zijn passie voor gezondheid, maar zijn visie ging verder dan revalidatie en manuele therapie. Gedurende zijn studie voelde hij een drang om zich meer te richten op training en coaching, geïnspireerd door de dynamische benadering van Nederland op het gebied van individuele begeleiding en groepstraining.

De Revolutie van Functionele Training: Een Nieuwe Benadering

Terwijl hij zijn weg vond in de fitnesswereld, belandde Kenny in een fitnessclub waar hij werd blootgesteld aan het concept van functionele training. Dit moment markeerde het begin van een opmerkelijke verschuiving in zijn denkwijze en zijn benadering van fitness. Hij zag al snel het fundamentele verschil tussen traditionele fitness en de opwindende wereld van functionele training.

Zelfstandig Ondernemerschap: De Sprong naar Innovatie

Kenny deelt zijn gewaagde stap in het zelfstandig ondernemerschap. In september 2015, kort na zijn afstuderen in 2014, zette hij de eerste stappen als ondernemer. Hij neemt je mee door zijn reis en de uitdagingen die hij onderweg tegenkwam, terwijl hij zijn passie volgde en zijn visie op fitness verder ontwikkelde.

Innovatie in Actie: Virtuagym en Pixformance

Ontdek hoe Kenny's visionaire concept, Virtuagym en Pixformance, de fitnesswereld veranderde. Dit baanbrekende idee omvatte virtuele schermen die live feedback gaven over de bewegingsuitvoering. Het was een gamechanger die een nieuwe dimensie toevoegde aan de fitnesservaring, met de nadruk op functionele training en preventieve gezondheid.

Klantgerichte Personalisatie: Training op Maat

Samen met zijn team hebben ze een unieke aanpak ontwikkeld om klanten te voorzien van persoonlijke trainingsprogramma's. Het begint allemaal met een diepgaand intakegesprek om de individuele behoeften en mogelijkheden van elke klant te begrijpen. Deze inzichten worden vervolgens omgezet in op maat gemaakte trainingsprogramma's, geïntegreerd in virtuele trainers zoals Vertwa Gym en Pixformance. Maar het stopt niet bij de start; klanten worden maandelijks opgevolgd met check-ups en feedbacksessies om hun vooruitgang te meten en nieuwe programma's te ontwikkelen.

Virtuele Begeleiding voor Optimaal Succes: Pixformance in Actie

Hij benadrukt de buitengewone voordelen van virtuele begeleiding met behulp van Pixformance-schermen. Deze schermen bieden niet alleen visuele instructies voor oefeningen, maar gaan nog verder. Ze scannen de lichaamshouding van klanten in realtime, bieden waardevolle feedback om blessures te voorkomen en verhogen de effectiviteit van de training. Het is niet zomaar een fitnessroutine; het is een persoonlijke en gepersonaliseerde begeleiding.

Toegankelijkheid en Flexibiliteit: Fitness voor Iedereen

Kenny onderstreept dat zijn innovatieve concept niet alleen klanten aantrekt die zich niet op hun gemak voelen in traditionele sportscholen, maar ook toegankelijkheid en flexibiliteit biedt. Klanten kunnen zelf bepalen wanneer ze willen trainen, wat resulteert in een fitnesservaring die echt aanpasbaar is aan hun levensstijl, met betaalbare prijzen.

Klantopvolging en Motivatie: Het Geheim van Duurzaamheid

Kenny onthult hoe ze klantopvolging hebben getransformeerd en geoptimaliseerd. Ze plannen regelmatig nieuwe personal trainingssessies en volgen de aanwezigheid van klanten nauwgezet. Bovendien bieden ze begeleide uren waarbij een trainer in de zaal aanwezig is om klanten extra ondersteuning en motivatie te bieden. Het draait allemaal om het behouden van die motivatie voor langdurig succes.

Ondernemersavontuur: Samenwerken en Groeien

Hij neemt je mee op een reis door de ups en downs van zijn ondernemersavontuur. Hij begon met een partner en deelt zijn ervaringen, de uitdagingen die ze tegenkwamen, en hoe hun fitnessclubs snel groeiden, voortgedreven door innovatie en klantgerichtheid.

Voorbereiding en Succes: Financiële Planning en Voorbereiding

Kenny benadrukt het cruciale belang van goede voorbereiding en financiële planning voordat je een onderneming start. Ontdek waarom het essentieel is om te weten hoeveel klanten je nodig hebt om je kosten te dekken en waarom het financiële plan altijd op orde moet zijn.

Samenwerken en Netwerken: Succesvolle Partnerschappen

Kenny deelt waardevolle inzichten over samenwerking en netwerken. Hij legt uit hoe je zorgvuldig de juiste partners kunt kiezen en waarom een sterke voorbereiding de sleutel is tot succes. Hij benadrukt ook de onschatbare waarde van een uitgebreid netwerk van collega-ondernemers voor het delen van ervaringen en het overwinnen van uitdagingen.

Investeren in Groei: Het Business-Jaarprogramma van LIJFSTIJL Coaches

Hij bespreekt waarom hij deelneemt aan het Business-Jaarprogramma van LIJFSTIJL Coaches. Hij was op zoek naar manieren om zijn fitnessclub verder te professionaliseren en zijn dienstverlening te verbeteren, en vond waardevolle informatie en ondersteuning in het programma.

Doelgericht en Verantwoordelijk: Klantgerichte Toewijding

Kenny benadrukt zijn diepe toewijding aan het helpen van klanten om hun best mogelijke zelf te worden. Voor hem voelt dit als een verplichting. Ze streven constant naar verbetering en zoeken voortdurend naar manieren om hun service te optimaliseren.

Investeren in Groei: Persoonlijke en Zakelijke Ontwikkeling

Ik waardeer het belang van investeren in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. We bespreken waarom het nemen van verantwoordelijkheid als coach cruciaal is en hoe professionele studio's verschillen van gewone personal trainers.

Een Succesvolle Start als Personal Trainer: Kwaliteit en Service

Kenny benadrukt het feit dat veel mensen zonder adequate begeleiding beginnen als personal trainers. Hij legt uit waarom het creëren van kwaliteitsverschillen en hoogwaardige service de sleutel is tot succes in deze branche.

Transformatie in Aanpak: De Evolutie van Succes

Kenny legt uit hoe hun aanpak in de loop der tijd is geëvolueerd, weg van de traditionele focus op sales en klantbehoud. Ze hebben een creditsysteem geïntroduceerd voor begeleiding en coaching, en hun aanbod uitgebreid met personal group trainingen.

Samenwerken voor Klantensucces: Holistische Ondersteuning

We moedigen samenwerking aan tussen leefstijlcoaches en fysieke trainers om klanten optimaal te ondersteunen op zowel fysiek als mentaal gebied. Het bundelen van krachten resulteert in een holistische aanpak die leidt tot klanttevredenheid.

Effectief Tijd Beheren voor Groei: Focus op Ontwikkeling

Kenny deelt zijn strategieën voor effectief tijdsbeheer. Hoewel hij nog steeds persoonlijke trainingssessies geeft, beslaat dit slechts 20% van zijn tijd. Het merendeel van zijn inspanningen gaat naar het verbeteren van zijn bedrijf en zichzelf.

Een Groot Team en Uitbreiding van Diensten

Kenny heeft inmiddels een team van 5 trainers in dienst, die trainingen geven aan klanten variërend van 1-op-1 tot personal group trainingen. Ze breiden hun aanbod uit met nieuwe credits voor coaching en groepstrajecten, waardoor ze een nog breder scala aan klanten kunnen bedienen.

Focus op Impact en Klantbehoeften: Klantgericht Groeien

We benadrukken het belang van focussen op de aspecten met de grootste impact. Kenny legt uit dat ze voortdurend naar de behoeften van hun klanten hebben geluisterd, en dat dit onder andere tot stand kwam door brainstormsessies tijdens de uitdagende periode van de coronapandemie.

Stapsgewijze Implementatie: Gecontroleerde Groei

Kenny introduceert veranderingen in hun aanbod stap voor stap en betrekt het personeel bij dit proces. Ze communiceren helder en bieden proefperiodes aan om nieuwe credits en programma's te testen, met als doel een gecontroleerde en klantgerichte groei.

Toekomstgericht Denken: Nieuwe Programma's op Komst

Ze bespreken spannende plannen voor toekomstige programma's, zoals stressmanagementtrajecten en groepstrajecten. Kenny benadrukt het belang van een geleidelijke implementatie en het voortdurend afstemmen op de behoeften van hun klanten.

Waar Vind je Kenny en Sporty-X: Online en Persoonlijk

Kenny en Sporty-X zijn te vinden op hun website: https://sporty-x.be/.

Daarnaast zijn ze actief op sociale media platforms:

Afsluiting en Toekomstige Avonturen: De Reis Gaat Verder

Ik bedankKenny voor zijn inzichten en wens hem veel succes. Deel deze boeiende podcast te delen en beoordelingen achter via jouw favoriete podcast kanaal.

Njoya day en tot de volgende aflevering!

Reactie plaatsen