Ga niet voor die 100, ga voor 91,7 - Damian Wagenmaker
Ervaringen van Fitness Professionals
Eveline Corbet
Ervaringen van Fitness Professionals
10/26/2022
3 min
0

Ga niet voor die 100%, ga voor 91,7% - Damian Wagenmaker

10/26/2022
3 min
0

91,7 % PLEZIER

Het gevoel van presteren en het voldoen aan bepaalde verwachtingen. 

Damian Wagenmaker vertelt in deze podcast over ups en downs. Omdat hij goed was in rekenen, dacht zijn moeder altijd dat hij ook de financiële wereld in moest stappen. Maar op het moment dat hij echt een richting moest gaan kiezen ging voor Damian de lol van het leren af.

Vanaf het moment dat het voelde als een verplichting ging Damian liever werken. Dat was waar hij plezier had. Maar hoe zat het dan met die mooie toekomst die hij voor ogen had?

Waarde

In zijn zoektocht naar plezier ging Damian veel werken en zelfs obsessief sporten. Alles om niet thuis te zijn. Zijn baas bood hem een nieuw contract aan. Op dat moment werd het tijd voor een omslag en nam hij al zijn vrije dagen op, om vervolgens niet meer op het werk terug te komen.

Mensen begeleiden en helpen met voeding en leefstijl was iets wat hij altijd al deed. Omdat plezier in het werk voor hem heel belangrijk was, is hij 10 mensen gratis gaan coachen. Toen deze mensen succes hadden, wilde hij er een verdienmodel aan hangen.

Omdat hij ook veel van sport wist, is hij naast de coaching ook trainingen gaan geven. Hij vroeg aan zijn klanten wat zij vonden dat hij waard was. Damian stond versteld, veel mensen vonden het te goedkoop! 

Damian: Bij het instappen denken nieuwe klanten dit is best duur, maar na 3 gesprekken vinden ze de coaching het helemaal waard.

Jaarcontracten

Mensen sluiten in principe een jaarcontract af. Daarbij doet hij geen PT meer en richt zich meer op het persoonlijke stuk en gedragscoaching. Thema’s die veel voorkomen zijn:

  • Zelfvertrouwen
  • Hoe kies ik voor mezelf?
  • Mag ik mezelf laten horen?
  • Nee zeggen
  • Hoe ga ik met druk om?
  • Kan ik rust nemen en laat ik dat toe?
Naomi: Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Damian heeft bij Innerland in Castricum de opleiding gedragscoaching gedaan. 

Leven en genieten wil je voor 100%. Als je het goed doet en goed presteert, dan word je beloont. Je ontvangt een promotie of een mooie prijs. Maar wanneer is het goed genoeg?

Mensen willen altijd meer, beter presteren en verhogen de druk. Door dat te doen vergeten ze te leven en te genieten. 100 % leven en genieten is gewoonweg niet altijd mogelijk. Het gaat wel eens mis. Je kan natuurlijk pech hebben. Je wordt geboren om dood te gaan, dus maak in de tussentijd iets moois ervan. 

Damian: Probeer de stappen vooruit te verkleinen en te vragen of dat dan goed genoeg is. Stel je wil 5 kilo afvallen en je maakt van elke 100 gram een feestje hoe is dat voor jou?

Ga niet voor die 100%, maak het haalbaar, ga voor 91,7%!

Motivatie

Naomi: Het is goed om je te blijven ontwikkelen en groeien, maar je hoeft niet te streven naar perfectie. Goed is ook goed genoeg. En dit moet ik nog dagelijks tegen mezelf zeggen.
  • Heb jij vandaag de motivatie en de discipline gehad om te doen wat je moet doen? 
  • Schrijf het elke dag op, wat is vandaag goed gegaan? 
  • Heb je alles gedaan wat je wilde doen? 
  • Waar ben je dankbaar voor? 

Dan word je je er ook bewust van. Probeer dit, doe het voor jezelf en als je elke dag een overwinning bereikt, gebruik het dan ook om de mensen te teachen. Kijk niet alleen naar de dingen die beter kunnen, maar ook naar de dingen die al goed gaan. Deze manier van coaching wordt steeds belangrijker.

Snoepje

Creatine is het meest onderzochte supplement dat er is. Het werkt ook tegen depressie en het verbetert je hersenfuncties. Zeker ook voor vegetariërs of veganisten. Ook is het goed voor je kracht, uithoudingsvermogen en meer energie. Slaappatronen verbeteren.

Maar dat poeder is zo vies. Of het lost niet op het is ook een extra handeling. Damian die altijd bruist van de ideeën, belde gelijk een vriend op, waar die vriend normaal niet geheel enthousiast is over alle hersenspinsels van Damian, vond hij dit wel een goed idee.  

Stel je voor dat creatine lekker is en makkelijk! De oplossing is opgelost in de snoepbeertjes. Leven en genieten, sporten moet leuk zijn. 

Wij hebben het leukste supplement bedacht voor de reguliere sporter. Er staat een blij beertje op en we willen blijheid uitstralen. Als je dit blije beertje op eet, kom je erachter dat het ZOOO BERELEKKER is!  

Damian is 25 en 26 november aanwezig op Fitfair Jaarbeurs, Utrecht.

Hét evenement waar de fitnessfanatiekeling, de fitnessprofessional en de clubeigenaar elkaar ontmoeten om de toekomst van onze branche vorm te geven. Ontmoet gedreven en gepassioneerde bedrijven en professionals die met hun producten, kennis en ervaring fitness en sporten naar een hoger niveau tillen.

Kortom, een event wat jij als personal trainer, absoluut niet mag missen! Bezoek >>> deze website voor meer info en vergeet niet kortingscode NJOYA25 te gebruiken voor 25% korting!

Ontmoet hem daar of kijk op de site van Damian Wagenmaker:

Wees blij met wat je zelf doet, haal energie uit jezelf, maak plezier en eet beertjes 😉. 

>>> Bestel je Beargymmie nu in de zooostore

Heel veel luisterplezier en wellicht tot snel :)

Njoya day!

Reacties
Categorieën