Podcast 63 - Het vuur van de sport, Remi Brouns
01 juni 2022 
5 min. leestijd

Podcast 63 - Het vuur van de sport, Remi Brouns

Dit keer HOT STUF

We zitten goed in ons vel, weer in de routine, vandaar uit dacht Remi ik doe weer eens wat anders. Remi heeft een missie.

‘Het vuur van de sport is op dit moment dovende.’ Aldus Remi

We moeten dat vuur steeds weer een stukje gaan aanwakkeren. We kunnen een deel van de oplossing worden door een essentiële beroepsgroep te worden. Daar moet we het nodige voor veranderen.

Remi: “Als ik het over dit topic heb of schrijf, dan wordt dat vuur steeds meer aangewakkerd en als ik er met mensen over praat, gebeurt dat ook bij hun. Vandaar de naam, het vuur van de sport.”


Inkomen

Het inkomen van een fitnessinstructeur is tegen het minimum aan, terwijl we wel van deze persoon kwaliteit verwachten. We praten over kenniswerkers, NL actief krijgt van de overheid een bedrag aangereikt om 600 mensen in de branche te kunnen opleiden. We zien dat deze subsidie ingezet wordt voor coaches die werken in onze branche maar geen opleiding hebben genoten.

Remi: “Een opleiding geeft je basiskennis en ik wil daarmee niet zeggen dat je dan in een keer heel erg goed bent, ook zijn er mensen die vanuit ervaring heel goed zijn. Maar het geeft aan hoe onze branche in elkaar zit. “

De mensen die 4 jaar lang HBO studeren, sporthogeschool CIOS of bewegingswetenschappen, die komen niet aan een baan, omdat er niets in verhouding staat.

Je krijgt nu een skala aan hobbyisten die vanuit een soort passie dit werk gaan doen, maar niet opgeleid zijn. Die hebben geleerd vanuit social media hoe iemand moet afvallen of vanuit eigen ervaring. Daarmee gaan ze onze branche in en willen ze mensen gezonder maken, maar die hebben nog niemand gezonder gemaakt. Er is recent een artikel verschenen dat massaal werd gedeeld op LinkedIn, dat, Nederland weer ongezonder is geworden!

Dan zijn we niet essentieel!

Blijkbaar kunnen “wij” mensen niet gezonder maken of hun gedrag veranderen, maar zeggen we van wel, wij zijn een deel van de oplossing. Vervolgens blijkt dat er allemaal coaches aan het werk zijn, die helemaal niet weten waar ze over praten. Dan zijn we niet essentieel en geen deel van de oplossing, maar dat moeten we wel worden.. Aldus Remi

Wat is er geïnvesteerd in ontwikkeling?

De afgelopen 10 jaar niets. Wist je dat je kennis halveert elke 5 jaar, je moet je dus blijven ontwikkelen. Vraag jezelf maar eens af wat je de laatste 5 tot 10 jaar aan ontwikkeling gedaan hebt.

Er is op dit moment geen duurzaam perspectief voor de sportprofessional. Een CIOS student die start heel enthousiast vanuit een stage, maar binnen 2 jaar is hij weg, omdat er geen duurzaam toekomstperspectief is. Hierdoor gaan ze vaak een heel andere branche in. Dit hebben we onszelf aangedaan. Aldus Remi

In deze podcast verteld Remi hoe die scheef verhoudingen zijn ontstaan en hoe ze verder zijn doorgesijpeld in onze branche.

Je kan geen impact meer maken..

Je wilt een oplossing zijn, maar hoe kan dat als je geen impact kan maken. We moeten de daad bij het woord voeren. We moeten het gaan hebben over beloning, ontwikkeling, impact en gezondheid.

Er moeten dus een aantal veranderingen plaatsvinden. Het is een cowboy industrie geworden, terwijl het een vak is waarvoor geleerd moet worden.

Naomi vraagt: “Als jij nu luistert, je hebt nog geen opleiding, maar je behaalt wel resultaten en je verdient er geld mee, waarom zou jij dan een opleiding moeten doen?”
Remi antwoord: ”Het zit hem erin dat je geen duurzaam toekomstperspectief hebt, wat ga je dan dadelijk doen? Kan jij nu echt verschil maken bij deze mensen? Je moet gedrag veranderen. Door je meer te ontwikkelen, kan jij zorgen dat je duurzaam inzetbaar bent. Een paar jaar geleden dachten ze nog dat een duurtraining de beste manier van afvallen is, terwijl dat helemaal niet waar is. Dat als je  een uur lang op 70% van je maximale hartslag traint dat je de meeste vetverbranding zou hebben. Maar high intensity training biedt veel meer resultaat, zo snel innoveert de sportbranche.

Het stopt dus voor je, als je je niet door blijft ontwikkelen en op de hoogte blijft van de innovaties.

We hebben ook behoefte aan aansluiting bij de medische tak, dan kan je niet aankomen met ja ik heb een keer een boek gelezen..

Neem je verantwoordelijkheid

We zien dat managers die werken bij een fitnessclub, dat die niet zijn opgeleid om te sturen te coachen of te begeleiden, ze zijn vooral bezig met werkroosters maken. Terwijl als de ondernemer van de fitnessclub dit gaat oppakken, het coachen en begeleiden van  hun talenten, de klanten hen serieus nemen. Dit is het moment waarop gedrag gaat veranderen en we impact maken.

Kansen creëren

Samenwerken is een manier om te groeien. Creëer kansen voor jezelf, maar hoe doe je dat? In deze podcast geven we een goed voorbeeld door een brug te maken naar de fysio van jouw klant. Hoe je dit aan pakt en hoe jullie elkaar kunnen helpen hoor je hier. Ook laten we zien wat er nodig is om als specialist gezien te worden en dat je zelf kan zorgen voor tweerichtingsverkeer.

Belangrijk is dat je:

  • ✅ Je visie en missie duidelijk hebt
  • ✅ Dat je kan overbrengen waar je voor staat
  • ✅ Hoe je ideale doelgroep eruit ziet
  • ✅ Dat je bedenkt met wie je samen kan werken
  • ✅ Dat je kwaliteiten overeenkomen met wat je aanbiedt

Je wil kansen creëren en niet laten liggen. Door verschil te maken, zorg je ervoor dat mensen er geld voor over hebben om door jou geholpen te worden.

Remi: “Succes wordt niet snel behaald, je moet er de tijd voor nemen.”

Dit is wat je moet doen

Definieer waar jij goed in bent. Maak een duidelijk plan. Iedereen wil mensen gezond maken, maar als jij kan zeggen, ik heb zoveel kennis over slaap, waardoor ik merk dat als ik mensen een betere nachtrust kan laten ervaren, dat het resultaat is dat ze productiever overdag zijn. Dan is dit de meerwaarde die jij kan leveren. Laat duidelijk zijn waar je kwaliteiten liggen.

Dit is waar Remi voor staat

Een eerlijke en transparante werkrelatie tussen de sportorganisatie en de sportprofessional. Waarin we gaan kijken naar de beloning, de ontwikkeling, de gezondheid en de impact van de sportprofessional en de sportorganisatie. We leren je met deze professionals te werken en hoe je hier nieuwe verdienmodellen kan ontdekken.

We hebben geen lopende band werk maar zijn kenniswerkers. Je gaat een goede werknemer aannemen en je bouwt er een functie omheen, zodat de professional elke dag enthousiast op staat.

Ben jij aan het werk binnen deze branche ‘op een sporteiland’ en wil jij samenwerken?

Bekijk de website: https://www.hetvuurvandesport.nl/

Binnenkort komt er meer op de site te staan, heb jij ideeën of denk jij dat Remi iets over het hoofd ziet, laat je dan horen. Wil je meedenken, graag! Samen gaan we aan oplossingen werken en het verschil maken. Remi maakt graag een half uurtje tijd voor je.

Ik wil je graag uitnodigen op Mudmasters zondag 12 juni, stuur Remi of Naomi even een berichtje, dan kan je in de sportflowing tent met Remi in gesprek gaan over ‘Het vuur van de sport’ én je krijgt daarbij 2 tickets!

➡️ Volg Remi op Instagram -> @remi_brouns

Of kom met hem in contact tijdens de sneaker support op dinsdag!

Wil jij sparren met collega ondernemers?

Elke week staat ons team voor jou klaar, haak jij ook aan? 

Deel jouw uitdagingen, hoogtepunten en/of help een collega uit de brand tijdens de Sneaker Support!

Stuur ons een berichtje en je ontvangt een unieke link om deze Sneaker Support bij te wonen.

Presteren doe je niet alleen, winnen doe je samen!
Veel luisterplezier en Njoya day!

Reactie plaatsen