isabelle-feteris-podcast-gast-ondernemen-op-sneakers
Master your mind & energy
Naomi Rinsampessy
Master your mind & energy
12/21/2022
4 min
0

Kom in actie met een topsport mentaliteit, Isabelle Feteris

12/21/2022
4 min
0

Isabelle is mindset coach voor ondernemers waarbij ze haar coaching trajecten compleet maakt met de strategie bepaling van hun business. 

Ze is topsporter geweest in het powerliften, ze behoort tot een van de sterkste vrouwen van de wereld. Daarnaast is ze psycholoog. 

Ze helpt mensen om in actie te komen dmv een topsport mentaliteit, zodat ze stoppen met uitstellen en doen waarvan ze weten dat ze het zouden doen, maar nog niet in actie komen. 

Ze staat voor groei, dus zoekt regelmatig de weerstand op. Energie is voor haar enorm belangrijk, dit krijgt ze door, naast voldoende rust te nemen, ook hard te trainen. Daarnaast is verbinding een van de belangrijke kernwaarden. Zowel zakelijk als prive omringt ze zich met een select groepje mensen, om de kwaliteit van deze verbinding te waarborgen.

Een pittige eetstoornis

We duiken even terug in het verleden, waarbij Isabelle 180 graden is omgedraaid om te staan waar ze nu staat. In 2011 woog ze minder dan de helft van haar huidige gewicht. Zonder een gewicht te noemen, weten we allemaal dat dit behoorlijk extreem is. Isabelle heeft zich in het verleden behoorlijk laten beïnvloeden door anderen en om het nog zwaarder voor zichzelf te maken, legde ze de lat te hoog voor zichzelf.

Veel mensen lopen ertegenaan dat de mindset niet sterk genoeg is. Er is altijd weer een morgen, een maandag een ander en beter moment om te "starten". Het gevoel van falen en je doelen niet behalen zorgt bij de ene persoon voor een burn-out, de ander wordt depressief of belanden mensen in een faillissement. Isabelle kwam terecht in een eetstoornis.

Door zich te laten begeleiden en een gezonde relatie met voeding kreeg en voor de meerwaarde terugvond in het beter voor zichzelf zorgen, begon het groeiproces pas. Ja, een gezond gewicht was bereikt, en ze was "beter" verklaart, maar zo voelde ze zichzelf nog niet.

Beter, of toch niet?

Terugkomend in de grote boze wereld, kwam ze erachter dat zoveel mensen tegen dezelfde problemen aanliepen. De meeste mensen maken zich ook druk om de mening van anderen, ook zij stellen van alles uit en iedereen is "te druk" in hun hoofd. 

Omdat het stuk mindset een struikelblok bleef, en geen goede begeleiding kon krijgen, besloot ze psychologie te studeren. Wat haar opviel is dat daar voornamelijk de "gemiddelde" of zieke mensen naar voren kwamen. Maar niet hoe je juist een top prestatie kan neerzetten. Of hoe je intens gelukkig zou kunnen zijn.

Geen genoegen met een "net aan voldoende"

Na haar ervaring wilde ze een zogenaamde buffer opbouwen, zodat ze bij een tegenslag, niet weer in het rood zou schieten en terug bij af zou zijn. Een ding is zeker, dat wilde ze nooit meer. 

Belangrijker is dat ze heeft ontdekt wat de uiteindelijke trigger is geweest van deze ommekeer. Bij een tegenslag kon ze niet met haar emoties omgaan, waardoor ze ging vluchten in het eten.

Toen het besef kwam dat er nog vele tegenslagen op haar pad zouden komen, is ze op zoek gegaan naar een mindsetcoach. Ze is zich gaan verdiepen in positieve psychologie door boeken te lezen en podcast gaan luisteren.

Het grote verschil tussen haar aanpak en de aanpak van de meeste mensen? Het is niet belangrijk om al deze informatie op te nemen, het het nog vele malen belangrijker om daadwerkelijk de kennis, toe te passen in de praktijk. 

Na een paar maanden voelde ze zich gelukkiger en zat beter in haar vel. Beseffende dat de wereld en de mensen om haar heen, niet echt veranderd was. Op dat moment besefte ze dat dit magisch was en wilde ontdekken hoe ze dit nog meer kon inzetten.

Een van mijn dromen was, dat ik een sterke onafhankelijke vrouw zou zijn.

Zo is het doel ontstaan om een van de sterkste vrouwen van de wereld te worden. Los van dat haar omgeving vertelde dat dit onmogelijk zou zijn en wat de angsten waren van mensen die dichtbij stonden. En zo geschiedde.

Na mooie prestaties heeft ze haar zinnen gezet op het stuk "onafhankelijk vrouw". Ze zag zichzelf niet nog jaren deze individuele prestaties neerzetten. Ze wilde haar kennis delen en anderen coachen. En dat doet ze vol overgave met het uitdragen van missie met haar onderneming.

De volgende topics komen aan bod:

  • ✅ Waarom mensen overtuigingen op anderen projecteren
  • ✅ Momenten waarop ze geneigd was om "op te geven" maar toch de mindset heeft gevonden om voor zichzelf op te staan en door te zetten.
  • ✅ Wat de meerwaarde is wanneer je (tijdens het coachen) jezelf "kwetsbaar" op durft te stellen.
  • ✅ Waarom het belangrijk is om duidelijke richting te kiezen in jouw missie. 
  • ✅ Veel voorkomende PT business struggles
  • ✅ Het verschil tussen motivatie en discipline
  • ✅ Het verschil tussen een winnaars- en topsport mentaliteit
  • ✅ We sluiten deze aflevering af met een 3-tal laagdrempelige tips die je zelf en jouw klanten kunnen toepassen om net dat beetje verschil te kunnen maken.


Wil je deze informatie niet alleen tot je nemen, maar daadwerkelijk in de parktijk brengen?  

Bestel het boek >>> via deze link voor nog geen twee tientjes!

Ben jij het zat om alleen te werken en alles zelf uit te zoeken?

Kom samen met collega’s in beweging en optimaliseer de vitaliteit van jouw business 🚀

🏆 Optimaliseer de vitaliteit van jouw business op een effectieve werkwijze die in de praktijk toepasbaar, duurzaam en inspirerend is voor jou en jouw omgeving.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, vele collega ondernemers zijn je voorgegaan🥴

ℹ️ Sluit je aan bij ons netwerk: https://leden.ondernemenopsneakers.nl/

We zien je daar!

Reacties
Categorieën