Podcast 62 - Opkrabbelen na een crash! Zo deed Naomi dat!
25 mei 2022 
3 min. leestijd

Podcast 62 - Opkrabbelen na een crash! Zo deed Naomi dat!

➡️ Dit is de reden waarom Naomi is begonnen met Ondernemen op Sneakers!

Rond 2002 is Naomi begonnen met het geven van personal training. Van jongs af aan is Naomi geïnteresseerd in alles wat met het lichaam te maken heeft en de mindset. Ook heeft Naomi veel aan wedstrijden meegedaan, waar jullie haar ook van kennen.

Waarvoor doe ik het nu eigenlijk?

Naomi trok zich vroeger veel terug en stapte daarmee even uit de grote mensen wereld. Door te sporten kon ze even alles helemaal vergeten. Herkenbaar?

Onbewust gebeurt dit vaak, natuurlijk heb je een passie voor de sport en ben je gefocust om goed te eten en laat je ook veel dingen om bepaalde prestaties neer te zetten.

Ondernemen kun je vergelijken met topsport. Je hebt een doel, daar werk je naartoe en je moet veel dingen laten, mentale struggles komen op je pad, soms is het alles of niets. Het is een heel leerproces, waarbij het een kwestie is van grenzen verleggen.


Naomi: “Als het eenmaal lukte kon ik trots zijn op mezelf en kreeg ik erkenning”


Bomvolle agenda

2 keer per dag trainen, voorbereiden voor wedstrijden, maar ook PT klanten en alle activiteiten eromheen, dat zorgde bij Naomi voor een bomvolle agenda. Hoe voller de agenda, hoe minder Naomi af wijkt van haar doel. Je kan niet te lang stil staan bij 1 ding. Je moet je doelen dan echt gaan realiseren. Dat betekent niet dat je alles tegelijk kan, maar je moet wel plannen. Hoe Naomi dit heeft aangepakt hoor je in deze podcast.

Crash!

Hulpdiensten werden gebeld, achterop zaten de auto’s als dominoblokjes in elkaar. Naomi zag de crash aankomen in de spiegel en zette zich schrap. Door de adrenaline kon Naomi op dat moment nog alles regelen, maar na een dag begon er spierpijn op te treden en de klachten namen alleen maar toe. Hoewel Naomi met Nederlandse/ Europese kampioenschappen bezig was en met een televisieprogramma, oja en de rest van haar overvolle agenda, was er door deze botsing meer gecrasht dan alleen de auto.


Naomi: “Met de dag werd het vertrouwen minder. Ik had niet meer de connectie met mijn lichaam en mijn hoofd, ik voelde niet meer en kon niets meer hebben.”


Opnieuw jezelf leren kennen

Een whiplash en een burn-out waren het gevolg. Hoe krijg je weer vertrouwen in je lichaam, hoe krijg je weer een connectie als je voelt dat je lichaam en je geest je in de steek laten? Belangrijk is steun uit je omgeving, maar hoe krijg je begrip? Hoe kan je uitleggen dat je iets niet meer kan?

Revalideren

Als topsporter was het voor de huisarts moeilijk om te bedenken hoe Naomi begeleiding kon krijgen. De praktijkondersteuner vond het al erg goed dat Naomi twee a drie keer per week kon wandelen. Dat gaf Naomi het gevoel dat deze ondersteuner haar nooit zou begrijpen. Gelukkig zijn er andere professionals die zich over deze kwestie gebogen hebben. Naomi moest leren waar haar grenzen lagen, dat ze erkenning bevestiging nodig heeft. Ze kwam erachter hoe belangrijk het is om te verbinden met mensen. Hoe veel mooier het is om dingen samen te doen dan alleen.

Plezier

Al die uren alleen in de gym.. Natuurlijk is het tof om te doen, maar de beleving die je krijgt in een team is waanzinnig. Met Njoya League zetten we deze beleving neer. In september komt er weer een evenement waar Naomi enorm naar uit kijkt.

Omring jezelf met mensen die gepassioneerd zijn. Van atleten tot de partners, Naomi hecht veel waarde aan het samenwerken met een team. Ook de plezierbeleving is mega belangrijk, anders houd je het niet vol.

Toen Naomi startte met ondernemen, had ze een concurrentie beding. Mocht jij nu starten en heb je een concurrentiebeding, luitster dan een eerder opgenomen podcast, die kan heel waardevol voor je zijn.  >>>je vindt deze podcast hier


Naomi: samenbrengen, dit is waar ik het voor doe!


Te weinig contact zoeken met andere trainers, misschien een stukje trots dat je het allemaal zelf wel uit kan zoeken. Elke dinsdag hebben wij een sneakers support. Zet je trots opzij, kom er gezellig bij.

Je kan vragen stellen, aanhaken, jij kan ook een ander uit de brand helpen. Een mooi voorbeeld van een trainer die afgelopen week zich openstelde met een vraagstuk, werd door andere uit de community zo geholpen dat zijn problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. 

Je kan het natuurlijk ook alleen blijven doen. De keuze ligt bij jou. Weet dat je niet alleen hoeft te racen in je bubbel. 

Twijfel je, draai dan gewoon kosteloos een keertje mee bij onze wekelijkse meeting. Of plan even een call met Naomi, we gaan voor een goede vibe, we willen samenwerken met mensen die daar voor open staan.

✅ Samen gaan we iets moois creëren.

Vind jij het waardevol om contact te onderhouden met gelijkgestemden?

Sluit je aan bij ons exclusieve Kennis- en Netwerkplatform voor Fitness Professionals https://ondernemenopsneakers.nl/lidmaatschap/ 

Luister elke woensdag naar een nieuwe aflevering en groei met ons mee. 

Heel veel luisterplezier en Njoya day! 

Reactie plaatsen