Podcast 70 - Upgrade jouw (online) presentatie skills, Remi Brouns
31 augustus 2022 
3 min. leestijd

Podcast 70 - Upgrade jouw (online) presentatie skills, Remi Brouns

Vind jij het een uitdaging om een live les te organiseren van voor een grote groep te staan, dan is deze aflevering belangrijk voor jou. 

Waarom hebben enkele trainers een volle zaal en andere niet? 

Het is belangrijk dat je jezelf kan presenteren. Natuurlijk moet je het wel tof vinden om mensen te inspireren, maar je hebt hier alleen basiskennis nodig. 

Aangezien Remi zojuist een boek heeft uitgebracht: Van Zero naar Groepsfitness Hero, vonden wij het een perfecte reden om je te laten inspireren door zijn praktijk ervaring.

Remi Brouns over het doel van zijn boek: 

Door middel van vijf stappen geef ik je de tools om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een internationale carrière als presenter. Dat jij de trendsetter wordt in onze branche waarin je nieuwe content kan ontwikkelen en natuurlijk kunt presenteren. 

Nu geef jij misschien geen groepslessen, maar voornamelijk personal training of les aan kleinere groepen, deze presentatie skills zijn ook voor jou goed om in je zak te hebben!

Live vaardigheden

We zijn vaak directief naar mensen, doe dit, doe dat, dan is dit het resultaat. Maar we moeten eigenlijk mensen opvoeden. Als je dingen verteld, krijgen ze maar de helft mee.

Zit liever fout dan twijfelachtig goed. Stel vragen en laat de mensen nadenken. Het is belangrijk om de interactie te vergroten.

Voorbeeld

Naomi geeft aan dat ze al meer dan een jaar sales trainingen volgt. Daar zijn verschillende coaches geweest, maar er is een bij, daar walst Naomi zo over heen. Hij geeft regelmatig aan, dat ze de training goed over kon nemen. Lekker voor haar ego, maar je moet de les als coach/ trainer echt ownen! De structuur moet erin zitten en zorg vooral voor die goede basis.

Waarom doe je wat je doet, wat wil je bereiken als personal trainer/coach? 

Je hoeft technisch niet de beste trainer te zijn. Maar je moet weten waar je het over hebt, waar je voor staat en wat je uit wilt stralen. Vanuit deze basis kun je groeien.

Online vaardigheden

Bij online video's, is het belangrijk om te weten waar je voor de camera staat en hoe je je verhaal opbouwt. Maar zorg vooral dat je authentiek bent! Weet wat je gaat vertellen en bereid jezelf goed voor. 

Zorg voor begrijpelijk taal. Kom erachter wat degene zoekt die jou online volgt. Geef hem/haar wat hij/zij zoekt. Als iemand wilt afvallen en niet van hardlopen houdt, dan ga je hem natuurlijk niet op een loopband zetten.

Wie is jouw ideale klant en met welke vraagstukken zitten deze mensen? 

Geef via socials antwoord op deze vragen en bereik je doelgroep.

In deze podcast legt Remi goed uit waar je op moet letten bij het maken van video's. Hij heeft verschillende tips voor je. Hij vertelt je hoe je voor de camera moet staan, hoe je een 3D profiel maakt, en waarom Mimiek en handgebaren zo belangrijk zijn.

Remi: Als jij lacht, lachen de mensen met je mee.

Ook stemintonatie doet meer dan de boodschap zelf. 

Een belangrijke tip voor als je een video maakt: Spreek in de "we-vorm" en niet in de jij- vorm. Zeg dus bijvoorbeeld, we gaan nu een squat doen in plaats van jij gaat nu een squat doen. 

Na deze podcast weet je waar je op moet focussen, zonder een getalenteerde presentator te moeten zijn.

Naomi: hoe menselijker en hoe meer je jezelf bent, hoe meer mensen zichzelf durven te zijn en zich open durven te stellen.

Ben jij een trainer/coach van groepstrainer en wil jij alles weten over het upgraden van jouw skills?

Je kan het boek bestellen bij: BlackBox-publishers!

Kennis is pas kennis als je er wat mee doet! Met dit boek kan je gelijk in de praktijk aan de slag.

Laat je boodschap duidelijk zijn en zorg dat deze binnenkomt.

Het geeft niet als je foutjes maakt in je podcast of video. Laat ze staan, alleen dan ben je authentiek. Het is beter om te spreken vanuit je hart ipv uit je hoofd.

Is dit een onderwerp waar je over wilt sparren? Haak dan een keer aan bij onze Sneaker Support!

Bekijk op de website wanneer we samenkomen en welke onderwerpen de komende weken aan bod komen. Stuur ons een bericht en ontvang de unieke link voor deze training📨  Dan denken we meteen met jouw vraagstuk mee.

Veel succes met je activiteiten verder en wellicht tot snel :)

Heel veel luisterplezier en Njoya day! 

Reactie plaatsen