Podcast 43 - Waarom er veel kansen niet benut worden, Remi Brouns
05 januari 2022 
1 min. leestijd

Podcast 43 - Waarom er veel kansen niet benut worden, Remi Brouns

Remi Brouns heeft een missie die is ontstaan vanuit frustratie:

"Ik vind dat de gemiddelde instructeur van het middensegment Fitness Club, te vergelijken is met de caissière van de Supermarkt" 

De sportbranche heeft zoveel kansen voor Fitness professionals die op dit moment niet benut worden. 

Het wordt tijd dat hier discussies over gevoerd worden, dat mensen en organisaties op gaan staan om dit probleem serieus aan te pakken.

Ben jij een (personal)trainer/coach? Kom erachter hoe je mee kunt bewegen.

Ben jij een ervaren Fitness Professional en wil je deze Fitness branche naar een volgend niveau tillen? Dan is deze aflevering perfect voor jou!


In deze podcast bespreken onder anderen ⤵️ 

  • ✅Beloningssystemen die op de schop moeten;
  • ✅Het ontbreken van kennis (opleiding en bijscholing);
  • ✅Fitness clubs versus Boutique Clubs;
  • ✅Loopbaancoaching van een (personal)trainer/coach;

Een van de belangrijkste reden dat dit probleem opgelost moet worden:

"Het had in de afgelopen 2 jaar heel veel meer inkomenszekerheden kunnen garanderen voor de mensen die hun inkomen hebben zien slinken of verdwijnen"

aldus Remi Brouns.

Het is hard nodig dat de Fitness Clubs geholpen worden met dit veel te lang durende probleem.

Kortom, de hoogste tijd voor een goede discussie omtrent personeel management in de sportsector.

Mijn frustratie, mijn observatie, mijn doel welke is omgeslagen in een missie. Soms kom ik direct uit de hoek en sta ik op andermans tenen, maar iemand moet het doen. 

Het opbouwen van inkomenszekerheid is te vaag, lastig en onduidelijk in de sportbranche.

Ik voel me verantwoordelijk om op te komen voor de werkende in onze branche. Om clubs, studios, boxen, verenigingen en boutiques te helpen langdurig te investeren in personeel. Om uit te leggen wat we de afgelopen jaren hebben genegeerd en hoe we weer terug kunnen bouwen naar een eerlijke beloningsverhouding zodat we op vier punten kunnen groeien. 

  1. Inkomen
  2. Skill
  3. Gezondheid
  4. Impact

Ik wil (eindelijk) in gesprek komen met NL Actief, met NOC*NSF, met KNVB, maar ook met de locale gymclub. Het is lastig om deze partijen echt te bereiken, omdat ze maar al te graag dit lastige onderwerp in een hoekje stoppen. Bang zijn dat ik een commercieel verhaal kom houden. 

De waarheid is dat ik mensen heb geadviseerd niet met Sportverloning te werken, maar ZZP’er te worden. Een club heb verteld iemand toch in loondienst te nemen. Ik pleit niet voor mijn gewin, ik strijd voor een eerlijke balans afhankelijk van de wens van alle betrokken partijen, het ondernemerschap en de zekerheid die gecreëerd moet worden. 

Laten we samen opnieuw kijken naar de kansen voor inkomenszekerheid in de toekomst. Laten we het gesprek aangaan. Dus bij deze NLactief, NOCNSF, KNVB, KNLTB Tennis en andere, ik sta open voor een kennismaking.

Ben jij het ermee eens en wil jij dit gesprek aangaan?
Laat wat van je horen!

Veel luisterplezier en Njoya day!

Reactie plaatsen