Podcast 76 - Weg met buikvet en werken met de gouden driehoek, Iris van Westering
23 november 2022 
6 min. leestijd

Podcast 76 - Weg met buikvet en werken met de gouden driehoek, Iris van Westering

Hoe ze haar klanten van buikvet af helpt, zuurstoftherapie toepast en haar bedrijf succesvol heeft gemaakt?

Dat hoor je in deze podcast.


Het begint allemaal met: De gouden driehoek! Wat staat voor rust, voeding en beweging.

Als trainer/coach helpen we veel mensen. Als elke klant doet wat jij zegt, dan hebben ze gegarandeerd resultaat. De klanten willen het ook heel graag, maar toch.. het lukt ze niet..

Waarom lukt het niet?

Als je een Personal trainer vraagt hoeveel klanten echt resultaat hebben behaald, dan zijn ze vaak op één hand te tellen. Dit ligt niet meestal niet aan jou als personal trainer, maar aan de klant die niet doet wat er gezegd wordt.

Hier wordt het interessant geeft Iris aan.

Iris: Het gaat niet alleen maar om beweging, je kan het perfecte trainingsschema hebben en toch 0,0 resultaat bereiken.

De Aanpak

Mensen willen wel, maar ze kunnen het niet om een bepaalde reden. Belangrijk is om deze onderliggende reden te ontdekken. Vaak ligt het aan trauma’s, de familielijn of beperkende overtuigingen. De gouden driehoek kennen we, maar om deze succesvol toe te passen is het belangrijk om de onderliggende reden te erkennen en hier een doorbraak in te bereiken, waarna ze naar de gouden driehoek kunnen gaan.

Je zou denken dat je gewicht kunt verliezen door meer te gaan bewegen en minder te gaan eten, maar als je rust niet meeneemt in je plan dan creëer je een disbalans waardoor je juist weer stopt met je gezonde gedrag.

Naomi: Het is aan de trainer en coach om beter door te vragen. Wat zijn echt je doelen, het is vaak niet alleen maar afvallen.

Belangrijk bij deze mensen is om te zorgen dat ze de motivatie kunnen vasthouden op de lange termijn. Door naar een die diepere laag te gaan kunnen mensen de motivatie beter vasthouden. Daarbij zijn positieve gedachten en je gedrag aanpassen nodig om de gouden driehoek constant in balans te brengen.

Iris: Afvallen is een extern probleem. Maar wat is de essentie? Dat zit hem vaak in het zelfvertrouwen.

Het PGB model

Iris legt in deze podcast uit te werken met het PGB model. Wat staat voor probleem, gevolg en behoefte.

  • Probleem, wat zit er achter het probleem en welk probleem zit daar weer achter? Iemand die zijn veters niet kan strikken vindt dat misschien een probleem. Maar waarom is dat een probleem? Schaamte dat het niet lukt? Stemmen in het hoofd die zeggen dat je slap bent? Soms is het nodig wel 5 tot 7 keer door te vragen om tot het dieper gelegen stuk te komen.
  • Gevolg, vergroot het uit. Maak het probleem zo groot mogelijk, wat gebeurt er als je nu niets aan je levensstijl doet, ben je bang voor gezondheidsgevolgen? Laat het besef bij mensen komen. Vraag ook waar ben je nog meer bang voor?
  • Behoefte, Wat wil de klant graag? Maak ook de behoefte groter, dit doe je door inzicht te geven. Wat voor voordelen heeft het als jij weer lekker in je vel zit? Wat heb je er allemaal voor over? Ben je bereid om in jezelf te investeren? Het gaat erom dat je het wil, dat je ja zegt tegen het traject en ja tegen de investering.

 ! Let op, Neem niet dingen die gezegd worden zomaar aan, vul het niet zelf in, vraag door en kom tot de kern !

Marketing en Sales

Midden in de lockdown werd pré-diabetes het probleem dat Iris koos om uit te vergroten. De hele marketing hiervoor kwam niet op gang. Maar ook de zuurstoftherapie is moeilijk te verkopen. Het is goed bij slaap, maar ook bij stress.

Waar ga je je in je marketing dan op richten? Iris kwam tot de conclusie dat buikvet de ingang was naar al deze klachten. Buikvet it is!

Iris is zelf in alle materie gedoken om een cursus hiervoor samen te stellen met als basis, de gouden driehoek.

Een half jaar later kwam de buikvet Reset. Deze versie gaat dieper en om stress te verminderen. Stress is onze grootste vijand, maar wat is daar aan te doen? De klachten én de psychologische achtergrond, daar vond Iris de verbanden.

Naomi: als jij niet kiest, kiest niemand voor jou.

Het is moeilijk om een specifiek onderwerp te kiezen voor je bedrijf, Iris heeft gekozen. Je kan niet iedereen helpen. Kies een niche en mensen kiezen voor jou.

Twee bedrijven

Phoenix lounge, een trainingsstudio waar gewerkt wordt met Bodytec en zuurstoftherapie, in combinatie met voeding werken ze hier aan de gouden driehoek. Met een ademhalingsanalyse kunnen een specifieke meting van de ademhaling doen en meten ze hoe je huidige vetverbranding werkt.

Phoenix Lifestyle, Bestaande uit de programma's, Anti buikvet en De grote buikvet reset

Iris coacht ook online, daarbij kunnen mensen een gratis mini workshop volgen. Daar kunnen 15 mensen aan mee doen via de zoom. Door een laag aantal aan te houden, melden mensen zich ook af als ze er niet bij kunnen zijn. Dit is erg fijn om te weten en het maakt het persoonlijk.

Het vervolg is een instaptraject of een traject van een half jaar.

Bijbel

Christiane Beerlandt , heeft het boek 'De sleutel naar zelfbevrijding' geschreven. Daarin kan je alle klachten en blessures vinden. Achter de klachten zit een betekenis. Iris noemt dit boek een bijbel. De klachten die mensen hebben, hebben een fysieke of emotionele oorsprong.

Als jouw klant 2 of 3 klachten heeft, dan lukt het je om de kernboodschap uit het boek te halen. Je ziet dan een overeenkomst in deze drie klachten.

Buikvet staat omschreven als een beschermlaag. De vraag die we kunnen stellen is, waarom heb jij een beschermlaag nodig? In dit geval kan het zijn dat de klant het idee heeft te moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen. Vraag door om bij de kern te komen. Door naar deze diepere laag te gaan, kan jij als coach verder komen met je klant. In het begin had Iris in anderhalf tot twee uur nodig om tot de kern te komen, door de ervaring lukt dit nu vaak al binnen een half uur.

Verandering

Het half jaar traject is nodig om echt tot verandering te komen. Soms hebben mensen een anker nodig om weg te blijven van stressvolle situaties. Mensen willen niet terugvallen in hun oude patroon. Hoe komt het dan dat ze toch koekjes gaan eten?

Mensen voelen zich bijvoorbeeld leeg en gaan zich verdoven. Ze gaan dan eten. Ze willen zich aan je dieet houden, maar ze eten toch die koekjes, ze vinden zelfs dat ze het verdient hebben. Ook dan is het belangrijk om vragen te stellen. Waarom heb je het dan verdient? Wat was er gebeurd? Kan je jezelf ook op een andere manier belonen?

Mensen hebben ook moeite om ontspanning te vinden. Langer als een paar minuten niets doen is een opgave. Mensen willen zich ook niet vervelen. Daarbij houdt een trainer zich vooral bezig met de trainingen, en niet zozeer met het coach gedeelte zoals rust en ontspanning. Op dat moment kan jij als trainer de eis stellen om op trainingsdagen om 22.00 uur te gaan slapen en vanaf 21.00 uur geen schermpjes meer bekijken.

Buikvet specialist

Het Anti buikvet programma is opgezet om zelf toe te passen. Jij kan een buikvet specialist worden door een affiliate partner te worden en het programma te gebruiken bij jouw klanten!

Dit programma biedt jou als trainer de tools. Daarnaast ben jij als trainer/ coach de stok achter de deur.

Naomi: Als jij focust op alleen maar trainen, ga je geen resultaat boeken.

Wat heb jij nodig, dat bijdraagt aan jouw doel? Je hebt je mind nodig en fysiek ga je daar in mee. Creëer de meest perfecte omstandigheden voor jezelf.

Eten

Als je eet, eet dan met overgave en geniet ervan. Anders neem je het niet! Hoe vaak voel jij je schuldig over dat stukje chocola of een frietje? Jezelf afwijzen hierin, of je niet goed genoeg voelen, dat is waar het mis gaat. Als je voelt dat je er weerstand tegen hebt en je neemt het toch, dan is het lastiger om het te verwerken.

We kunnen mensen helpen gezondere keuzes te maken. Communiceer naar je klanten hetgeen waar jij achter staat. Practice what you preach!

Meer info op:

>>> Phoenix Lifestyle of >>>Volg Iris op Instagram

Heb jij interesse om te werken met het Anti buikvet programma of de Buikvet reset. En 50% commissie te verdienen op elk traject dat je verkoopt? Zie jij al welke kansen dit traject jou als trainer biedt? Connect dan vrijblijvend met Iris via: hallo@verminderbuikvet.nl

Fitfair Jaarbeurs, 25/26 November

Ontmoet Iris en andere gedreven en gepassioneerde bedrijven en professionals op Fitfair, die met hun producten, kennis en ervaring fitness en sporten naar een hoger niveau tillen.

Kortom, een event wat jij als personal trainer, absoluut niet mag missen! 

Bezoek >>> deze website voor meer info  en vergeet niet kortingscode NJOYA25 te gebruiken voor 25% korting!

Veel luisterplezier en hopelijk zien we jou op FitfairJaarbeurs!

Njoya day!

Reactie plaatsen