Het gedrag van kinetische ketens in het menselijk lichaam, Bart van Nimwegen - BVNSC
19 mei 2021 
1 min. leestijd

Het gedrag van kinetische ketens in het menselijk lichaam, Bart van Nimwegen - BVNSC

BVNSC kwam voort uit een initiatief van Bart van Nimwegen in 2013. Met dit initiatief streeft BVNSC naar een wereld waarin kwaliteit van bewegen voorop staat. 

Elke dag zullen mensen met deze kennis grenzen blijven verleggen, doorbreken om vervolgens opnieuw op te zoek gaan naar de grenzen. Kortom, een natuurlijke interesse en de wil om door te blijven ontwikkelen is een pre.

BVNSC heeft de KINETIC NETWORK THEORY (KNT) ontwikkeld. In het kort is KNT een model om te begrijpen:

 • hoe beweging tot stand komt; 
 • hoe systemen met elkaar samenwerken of juist concurreren;
 • hoe het gedrag is van en tussen de kinetische ketens in het menselijk lichaam.

  KNT is de manier om het leren, begrijpen en het toepassen van beweging op jouw lichaam of het lichaam van je atleten/klanten.


  Een manier waarbij trainers/coaches het gevoel hebben dat ze de intelligentie, talent en passie die ze hebben voor wat ze doen, kunnen inzetten tijdens het begeleiden van klanten.

Tijdens dit gesprek komen een paar aandachtspunten aan bod, waardoor jouw klanten het lichaam beter gaan begrijpen:

 • Hoe breng je ketens in het lichaam van klanten tot leven;
 • Waarom het belangrijk is om regelmatig het oefeningen te gebruiken waarbij klanten "bewust" maximaal ontspannen en inspanning beleven;
 • Corebracing: wat zijn de cues die je goed kunt gebruiken en welke praktische oefeningen kun jij inzetten zodat jouw klant gaat voelen wat ze daadwerkelijk doen.
 • Last but not least: Maak het fundament van bewegen aantrekkelijk en stap niet te snel over naar de fancy en sexy stuff.

Ze bieden seminars en masterclass aan voor zowel de atleet als de coach die topprestaties willen behalen op het gebied van beweging. 

Neem als boorbeeld het Coach Development Program (CDP). Dit is een traject waarin je de mogelijkheid krijgt om de vaardigheden op te bouwen om gecertificeerd te worden als Movement Specialist. 

 • Dit houdt in dat je in staat bent om de atleten te voorzien van goede instructie aangaande beweging, ongeacht de sport die je atleet beoefent;
 • Je bent in staat om trainingsprogramma’s te schrijven voor elk onderdeel van de sport en daarbij ook het geplande resultaat te verkrijgen;
 • Je bent in staat om de zowel psyche als het fysiek zo te vormen dat de atleet alle kansen krijgt om te excelleren op het hoogste niveau van zijn of haar sport;
 • Tot slot betekent het dat je in staat zal zijn om blessures, pijn, plateaus, disfunctionele bewegingspatronen en emotionele barrières samen met de atleet op kan lossen.

KNT bewegingsspecialisten bereiken topniveaus bij atleten met excellente training.

Ben jij straks een van deze beweegspecialisten? 

Bezoek de website voor meer informatie:  >>> https://www.bvnsc.com/nl/home/

Reactie plaatsen