Podcast 56 - Hoe begeleid je klanten die Vegan zijn? Met Mrs. Vegan
13 april 2022 
4 min. leestijd

Podcast 56 - Hoe begeleid je klanten die Vegan zijn? Met Mrs. Vegan

Dit is een echte eyeopener, zeker voor de mensen die zelf niet veganistisch zijn, maar wel klanten hebben met deze plantaardige eetstijl en mindset.

Wie is Linne van Straten?

Van huis uit arbeids- en organisatiepsycholoog en sinds 2 jaar helemaal verdiept in alles wat met plantaardige voeding, supplementen en mindset te maken heeft. Linne heeft meer dan 20 jaar mensen begeleid die ziek waren en ze is steeds meer gaan kijken hoe je preventief aan de slag kan. 

Mijn dochter zei: weet je dat 70 procent van alle ziekte en kanker veroorzaakt wordt door zuivel en vlees. Vanaf dat moment ben ik alle wetenschappelijke onderzoeken omtrent het eten van vlees en zuivel gaan bestuderen.  

Wist jij dat de WHO vlees even giftig en schadelijk vindt als asbest?

Is het lastig je leven in te richten zonder vlees?

Deze transitie blijkt echter helemaal niet zo moeilijk. Wil jij gezond en fit blijven, dan kan je daar het beste direct mee beginnen!

Linne volgde een postmaster Vegan voedingspsychologie in Engeland daar heeft ze haar licentie gehaald om opleidingen te geven.

 Linne:”Ik begon met het maken van recepten. Deze vielen bij mijn vriendinnen zo in de smaak dat ik besloot er een boek van te maken. Deze is een jaar geleden gepubliceerd en sloeg in als een bom.”

Linne houdt erg van lekker eten, maar het moet ook makkelijk zijn, gewoon met wat je in huis hebt of wat je bij een normale supermarkt kan halen.

Doel is om mensen bewust te maken van wat er gebeurt als je vlees en zuivel eet, als je bezig bent met gezondheid kan je voeding niet overslaan. Voeding is de basis.

WHO is het hoogste gezondheidsniveau dat we hebben, dat niveau daar draag ik graag als mrs vegan aan bij.

In het boek vind je verschillende recepten voor ontbijt, tussendoor, lunch, maaltijden die je makkelijk tussendoor kunt maken en desserts. Ook pre- of postworkout smoothies zijn makkelijk te veganizen.

Transitie

Linne: “Mijn oudste dochter lust geen vlees, toen zij 8 jaar was, ben ik met haar apart gaan koken. We aten voornamelijk vis en kip. Je darmbacteriën veranderen daardoor, waardoor ik zodra ik vlees at, voelde dat ik het moelijker kon verwerken. Ik voelde me ook beter na een bak sla dan een biefstuk met champignons.

Wij zijn geen kalfjes, wij hebben geen melk nodig. Dat jij lactose intolerant bent, betekent dat jouw lijf goed functioneert.

Invloed op je systeem

Vegan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het is juist heel makkelijk en veel beter dan bewerkte voeding.

Linne: Als je verkeerde brandstof in je auto stopt, dan stopt hij er na 200 meter mee, als je verkeerde brandstof in je lichaam doet, dan kan het nog wel 20 jaar duren voordat je daar effect van hebt, mensen denken snel wie dan leeft wie dan zorgt. Wij hebben een korte termijn beloningssysteem. 

Er is meer dat van invloed is op jouw systeem, Linne legt het uit in deze podcast. Dingen die onze voorouders heel normaal vonden zijn wij opnieuw aan het uitvinden. 

Waarom is het interessant voor jou, om je hierin te verdiepen?

We moeten een onderscheid maken tussen plantaardig eten en vegan. Voor het gemak hebben we het nu even over plantaardig eten. In principe is een plantaardige swob erg makkelijk, yoghurt, melk en pizza’s zijn heel makkelijk omdat je gewoon in de supermarkt een plantaardige versie kan kopen. Belangrijk is dat je let op het feit dat geen eiwitten meer binnen krijgt via rood vlees, kip, vis of zuivel, je kan dan een tekort krijgen aan vitamine B12. Je hebt daarvoor een supplement nodig. 

Wat ook nog belangrijk is, is vitamine D, we hebben gewoon niet genoeg zon in Nederland en je huid fungeert ook nog als filter, waardoor je niet alles op neemt ook als er wel genoeg zon is.

Wil je meer hierover leren, zelf ervaren of toepassen, dan is misschien de opleiding Vegan Fit Coach iets voor jou. Hieronder meer over haar kookboek en opleiding.

In de recepten uit het kookboek van Linne zitten geen bewerkte producten. 

“Wil je gezond eten, zorg dan dat je maaltijd alle kleuren van de regenboog heeft.”

Opleiding Vegan fit coach⤵️

Linne heeft een programma gemaakt dat bestaat uit drie pijlers

  1. ✅ Vegan Voedingsdeskundige
  2. ✅ Business Coaching: Bouw een praktijk op en leer daarbij hoe je een passief inkomen kan creëren.
  3. ✅ Twaalf weeks programma, waar je leert wat je moet doen met je deelnemer. De intake zit daarin beschreven, maar ook een maaltijdplan en beweegplannen zodat je de lessen en voeding op elkaar kan aanpassen.

Wil jij een kant en klaar pakket kunnen aanbieden, waarbij je de klant van A tot Z kan helpen?

De klanten komen dan bij jou voor voeding, bewegen en relaxen. Een mooie kans om zelf dit programma te doorlopen en vervolgens mensen er mee te helpen. We staan hiermee aan het begin, dus dit is een mooie kans om te pakken.

Mensen kunnen Linne van Straten vinden op:

Vraag gerust een gratis kennismakingsgesprek aan op de site.

Samen maken we de wereld een stukje mooier.

Nog belangrijk: Mensen die naar Fitfair gaan kunnen Linne vinden op de beursvloer. Voor iedereen die eens Vegan wil proberen maakt Linne een gratis en persoonlijk weekschema.

Ook heeft zij een 25% kortingscode voor jou! Gebruik MRSVEGAN25 bij het uitchecken en ontvang 25% korting op jouw toegangskaart voor Fitfair Jaarbeurs 6-7 Mei 2022!

>>> Bekijk het programma in deze link en haal jouw ticket

Wil jij sparren met collega ondernemers?

Elke week staat ons team voor jou klaar, haak jij ook aan? 

Deel jouw uitdagingen, hoogtepunten en/of help een collega uit de brand tijdens de Sneaker Support!

Stuur ons een berichtje en je ontvangt een unieke link om deze Sneaker Support bij te wonen.

Presteren doe je niet alleen, winnen doe je samen!
Veel luisterplezier en Njoya day!

Reactie plaatsen