Podcast 50 - Krijg controle over digitale marketing campagnes, Igor Gootjes en Wassili Birbilis
02 maart 2022 
6 min. leestijd

Podcast 50 - Krijg controle over digitale marketing campagnes, Igor Gootjes en Wassili Birbilis

In deze aflevering zijn Igor Gootjes en Wassili Birbilis te gast. En met een hele goede reden: Ze zijn een van de sprekers op ons Kwartaal event (2 april) voor ZZP personal trainers/coaches.

Igor (20 jaar coach ervaring) en Wassili (10 jaar een flinke autoriteit opgebouwd op het gebied van digitale marketing) hebben de handen ineen geslagen.  

Digital Marketing, een fancy woord waar je tegenwoordig overal wel seminars en masterclasses over kunt volgen. 

Helemaal top natuurlijk, maar vaak blijf je erna met lege handen en dus zonder resultaten zitten.

Tijdens deze podcast komen er een aantal basis marketing principes aan bod en maak je kennis met deze sprekers. Uiteraard geven ze een sneaker preview van hoe simpel de oplossing kan zijn voor jou als trainer/coach.

Want we willen allemaal ons online zichtbaarheid vergroten en meer mensen begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Kortom, je hoeft dus geen digital marketing expert te zijn om dit in de praktijk te brengen!

Luister de aflevering hier of op jouw favoriete podcast kanaal:

Ben jij nog steeds folders aan het verspreiden, of rommel je wat aan met Facebook Ads? Hoe kan dat anders?

Wassili, is ondernemer sinds 2006 en komt uit de e-commerce. Op dit moment is hij bezig met alles wat te maken heeft met leads genereren van funnels tot digital marketing/ email marketing. Hij kent Igor al ruim 10 jaar en werkt nu dus ook samen in de leadgeneratie voor gyms en personal trainers.

Igor is al ruim 20 jaar actief in de fitness branche. Op een gegeven moment was Igor helemaal klaar met de sportschool, maar toen belde RTL 4 of hij als personal trainer iemand van de helft van z’n lichaamsgewicht wilde afhelpen. Gelijk zei hij JA. Na dit programma is hij zijn eigen studio gestart en binnen 3 maanden had Igor 50 man op de wachtlijst en werd het tijd om personeel aan te nemen. 

Ik vind het leuk om bezig te zijn met bedrijfsgroei en innovaties, nieuwe producten ontwikkelen, en het lukt ook. De laatste tijd ben ik wat meer bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. Voorheen was het makkelijk om met mond tot mond je klanten binnen te halen, je hebt een goede naam opgebouwd, totdat corona kwam, ik was op zoek naar klanten en benaderen moest op een andere manier. Ik ben toen met Wassili in gesprek gegaan over digitale marketing. Wat ik niet wist was hoe bekend Wassili was in deze branche en in het buitenland. Aldus Igor

Igor had van Wassili systemen gehoord en is met hem in gesprek gegaan op zakelijk gebied. Igor wil zelf de controle krijgen over de marketing en de stroom aan klanten, leads verzamelen die van te voren goed gekwalificeerd zijn. 


“Het was verloren tijd om bezig te zijn met leads die niet eens wisten wat ik deed of waar ze op geklikt hadden. “aldus Igor


Igor en Wassili zijn samen gaan toetsen hoe ze dit beter kunnen doen in de praktijk. 

Trainers lopen in de praktijk tegen een aantal dingen aan waaronder:

 • Hoe kom ik aan nieuwe klanten?
 • Hoe ben ik online zichtbaar?
 • Is het een goed idee om dit uit te besteden?

Kwalificeren

Belangrijk om te weten is hoe je een klant kwalificeert. Los van de juiste vragen stellen is het belangrijk te weten waardoor een klant bijvoorbeeld vroegtijdig wil stoppen, hoe heb je deze mensen eigenlijk gekwalificeerd. Personal trainers zijn blij dat er klanten op hun pad komen, maar je moet een keuze maken wie jouw doelgroep is en dan je marketingstrategie daaromheen bouwen.

Meest gemaakte fouten

Mensen accepteren steeds meer online, ze zijn er zelf mee bezig of geforceerd om dat online te doen door corona. Heel belangrijk is het bouwen van een e-maillijst. Je ziet dat al veel in Amerika, maar hier in Nederland zijn we er nog niet zo vlot mee.

De e-maillijst is de basis, als het in 1 keer stil valt zoals met corona, dan is het moeilijk om iedereen te bereiken. Jouw e-maillijst is het digitale bezit van je bedrijf je digital asset. 

Als iemand zijn doel heeft bereikt en je hebt deze persoon op een e-maillijst staan, dan heb je de mogelijkheid om opnieuw interesse te wekken bij deze klant zodat hij opnieuw iets bij je af neemt. 

 • Je hebt je marketing uitbesteed, je bent er evengoed veel geld aan kwijt en de lead levert je uiteindelijk weinig op.
 • Andere bedrijven om je heen gebruiken dezelfde marketingstrategie waardoor het moeilijk is om je te onderscheiden.

Het is belangrijk om te zien dat je op data kan retargetten, als je je marketing uitbesteed kan het dus zijn dat je geen zicht hebt op die informatie terwijl dit eigenlijk de meest waardevolle informatie is. 

Het is belangrijk dat je ziet wat er gebeurt op je website en in je marketing funnel. Als je het uitbesteed en je ziet alleen maar de e-mails, dan mis je een belangrijk deel. Waar zijn mensen op je pagina geweest, hoe lang zijn ze daar geweest. Je kan zien of die pagina aanspreekt of niet. Meten is weten, weten is key.

Rendement uit je campagnes

Het systeem van Wassili en Igor gaat je mega veel tijd schelen, maar ook geld. Igor en Wassili brengen hun systeem zelf helemaal in de praktijk en testen dit van onder tot boven. 

Als een klant zelf naar de studio komt, dan is het makkelijk om deze met gesprekken te overtuigen, om voor je te kiezen. Maar hoe krijg je ze allereerst in je studio, dit kan je doen -> een automatisch systeem, door automatisch mailtjes te sturen en vervolgens de klant zelf een afspraak laten maken.  Dit kan met 1 knop zit onze campagne in jouw systeem. Het kost je ongeveer 5 uur van je tijd en dan staat dit allemaal, daarbij kan je als het niet genoeg of juist te veel klanten oplevert, het systeem ook weer uit zetten.

We meten:

 • Hoeveel bezoekers
 • hoeveel kliks
 • hoeveel leads
 • Wat deze mensen doen
 • Wat je moet aanpassen
 • Of je ze gaat retargetten
 • Wie op de pagina geweest zijn 
 • en of wie je nog wil benaderen.


Na een maand zei Igor, dit is echt wat voor andere personal trainers. Als je er eenmaal in zit ga je heel veel dingen ontdekken. 


Alles wat we neerzetten heeft Igor in de praktijk getest, Wassili is degene die alles achter de schermen doet. Hij weet hoe je kan automatiseren, hoe je er rendement uit kan halen en hoe je dat kan doen zonder dat je daar internet marketeer voor moet zijn. 

Zo werkt het

Ze adverteren door het delen van kennis, bijvoorbeeld een door het delen van een E-book of een strategie om fitter en energieker te worden, waarbij je elke drie dagen een jaar lang een email krijgt. Motiverende tips of motiverende informatie of informatie om je leefstijl te verbeteren. Maar ook een aanbieding is mogelijk. 

Jouw buurman heeft een totaal andere campagne, zo zitten jullie niet in elkaars vaarwater. Ze hebben veel campagnes waar klanten uit kunnen kiezen, de gekozen campagne kan je helemaal customizen naar jouw look and feel maar ook naar jou tone of voice. Je kan het gemakkelijk herschrijven of aanpassen. Je kan dus kiezen welke funnel (met lead magnet) je gaat inzetten. En het is allemaal al in de praktijk getoetst. Ook zijn regio’s gedekt.

De mails zijn persoonlijk. De potentiële klanten krijgen mails met informatie over jou, over jouw kennis, jouw studio en over wat jij ze kan bieden. Jouw naam, jouw identiteit.

Hoe kun je anders zijn:

Je kunt in dit systeem alles in huisstijl maken, in de training leer je dat. Van logo tot kleurstijl overal is aan gedacht. De hele automatisering is al geconfigureerd. Heel veel advertentieteksten staan klaar. Je kan alles wat je wil gebruiken zo uit het systeem plukken en herschrijven op jouw manier. Je kiest het bericht wat het beste bij je past, waar jij een goed gevoel bij hebt!


Naomi, dit is echt ideaal voor personal trainers die net beginnen of die willen groeien.


Het is simpel en voor iedereen toepasbaar. We leren je inzicht te krijgen en stap voor stap hoe het systeem werkt. Je kan hiermee concrete stappen zetten die ook echt iets opleveren. Door dit toe te passen houd jij tijd over om je te focussen op je klanten en niet de rompslomp eromheen. 

Ben je nieuwsgierig naar SELFCONTROL? 

>>> Bekijk deze pagina voor meer info , trek je stoute schoenen aan en vraag een gratis adviesgesprek aan.

Aankomende week zal de Sneaker preview podcast van Rob Trousselot van LIJFSTIJL coaches online komen. 

Een prachtige maar super belangrijke bijkomstigheid:
De concepten die Rob je laat zien, zijn als templates in complete campagnes verwerkt in dit systeem! Iets waardevols om naar uit te kijken dus!

Wie kan je verwachten?

Naast Igor Gootjes en Wassili Birbilis, staan de volgende sprekers te trappelen om jou te inspireren:

 • Chris Marks (Freelance Brand marketeer)
 • Kenneth Plat (Personal Trainer & Unscared coach)
 • Remi Brouns (Sportverloning)
 • Rob Trousselot (LIJFSTIJL Coaches)

Het belooft een fantastische evenement te worden! Wij hebben er zin in! Zien we je daar? Ticket sale is geopend t/m 28 juni!

 >>> schrijf je in via deze link

Presteren doe je niet alleen, winnen doe je SAMEN
Njoya day!

Reactie plaatsen